ALLES UIT MET ÉÉN DRUK OP EEN KNOP

TANTE DORA

Nu we het toch al een paar keer over energie besparen hebben gehad: het kan echt met één druk op een knop! Je hebt ze vast wel eens gezien: die stekkerbalken met allemaal stekkerdozen in een lange rij. Aan zo’n stekkerbalk zit een lang snoer met een eigen stekker, en ergens bovenop zit meestal een rood knopje.

3-voudige-stekkerdoos-met-schakelaar-1.5-meter

Als je het knopje indrukt en de stekker van de stekkerbalk zit in het stopcontact, dan gaat er een klein rood ledlampje branden. Dan kun je stekkers van allerlei apparaten in de stekkerdozen steken, en krijg je stroom. Als je het knopje uitdrukt, dan dooft het lampje, en gaat de stroom in de hele stekkerbalk uit.

Randapparatuur

Steek de stekkers van jouw elektrische apparaten en verlichting niet rechtstreeks in een stopcontact, maar in een stekkerdoos van de stekkerbalk. Denk daarbij aan de televisie en alle kastjes en andere randapparatuur die daarbij horen; denk aan computers en toebehoor; denk aan audioapparaten, en denk aan verlichting. Overdag staat de knop van de stekkerbalk aan, maar als je naar bed gaat zet je het knopje gewoon om. Alle apparaten die op de balk zijn aangesloten, gaan daarmee ook in één keer uit.

stekker 1

Stroom sparen was niet eerder zo eenvoudig! Nooit meer apparaten die je ‘altijd’ vergeet uit te zetten. Nooit meer machines die onnodig of onnodig lang in de slaapstand staan, en zo onnodig stroom verbruiken. Alles UIT als het uit moet, en nooit meer stiekem aan. Stroom besparen met één vinger: wie wil dat nou niet? Een stekkerbalk koop je tegenwoordig al voor een paar euro. Die paar euro heb je er heel snel uit.

LEES MEER: Als je er eenmaal aan gewend bent, dan gaan besparingen op stroom vanzelf. We schreven er al vaker over:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/stand-by-kost-geld/

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/slaapstand-kost-miljarden/

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/tirannie-van-de-stekker/

Dit vind je misschien ook leuk...