BEWAAR BUBBELTJESPLASTIC
Kunstenaars kopen het dikwijls op de rol, om er hun beelden of schilderijen in te verpakken: bubbeltjesplastic. Maar het komt ook gratis je huis in, bijvoorbeeld als je iets op het internet bestelt en thuis laat bezorgen. Of als je een nieuw huishoudelijk apparaat koopt. Gooi dat beschermende plastic niet weg, want je kunt het goed voor allerlei dingen gebruiken. Daar zijn best dingen bij die ook weer geld besparen. Let op:
- Je kunt bubbeltjesplastic uiteraard hergebruiken om je eigen cadeautjes beschermend in te pakken, of om er, tijdens een verhuizing, jouw serviesgoed mee te beschermen. Het is altijd fijn om iets beschermends om kwetsbare zaken te kunnen wikkelen.
- Maar je kunt er in de winter ook de potten van planten mee inpakken, die je buiten laat overwinteren. Goed omwikkelen en er dan een touwtje omheen binden, zodat het plastic er bij een storm om blijft zitten. Als je toch bezig bent met de planten, wikkel dan ook wat plastic bubbels om je buitenkraan, na hem te hebben afgetapt. Daardoor bevriest ‘ie niet.
- Waterleidingen die langs koude muren of in de buurt van tochtige vensters door een kelder of een kruipruimte lopen, lopen het risico dat ze in een koude winter bevriezen. Daar heb je schuimrubberen manchetten voor, die je over de buizen schuift. Maar je kunt de isolatie ook improviseren met een laag plastic bubbels. Tie-wraps of ducttape erom, en het blijft eeuwig goed vastzitten.
- Bubbeltjesplastic is een prima geïmproviseerde drankenkoeler. Haal de witte wijn of de frisdrank uit de koelkast, en wind er meteen het isolatieplastic omheen. Zet het vast met elastiek. Zo blijven de dranken urenlang koel, zonder extra kosten.
- Gebruik de doorzichtige soort bubbelplastic als tijdelijke vensterisolatie. In Alaska plakken veel mensen in de ijskoude winter hun vensters af met bubbelplastic. Het isoleert goed, maar het laat ook daglicht door. Een tochtig bovenlicht of een enkel glas ruitje in een deur laten zich snel met bubbelplastic en wat plakband isoleren. Het licht komt er wel door, maar niet de kou. Dat scheelt stookkosten. In de zomer haal je het weer weg.
Niet weggooien, dat bubbeltjesplastic. Bewaar de restjes maar goed, en gebruik het wanneer je het nodig hebt. Gratis spul, dat je bovendien helpt om spaarzaam te zijn: ideaal, toch?
LEES MEER: Cadeaupapier is ook zo’n handig bewaarmateriaal, ook fijn voor later:
http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/bewaar-je-cadeaupapier-voor-later-hergebruik/