BEWAAR EN BESPAAR

Word je er rijk van, als je een elastiekje bewaart, dat om een bosje bloemen zat? Niet echt. Maar alle kleintjes helpen, en uiteindelijk bespaar je toch echt euro’s per jaar, vaak zonder moeite. Vandaag presenteren we een lijstje van kleine dingen die je gratis krijgt, en die je in jouw huishouden nog best eens kunt gebruiken. Onder het motto: ‘bewaar en bespaar’, hier het lijstje:

Dora plastic bakjes

  • Elastiekjes    Overal zitten elastiekjes om: om een bosje bloemen of lente-uitjes, om postpakketjes en om verpakkingen van snacks. Wie kan er geen elastiekje gebruiken, zo af en toe? Bijvoorbeeld om kabeltjes bij elkaar te houden, om lunchpakketten dicht te binden, of om doosjes met bandenplakspul dicht te houden? Bewaar de elastiekjes in een bakje, en hergebruik.
  • Paperclips    Zeker als je op een kantoor werkt, krijg je regelmatig papieren die met paperclips bij elkaar worden gehouden. Een paperclip is nooit weg. Je kunt er zelfs een kapotte paraplu of een kapotte zonnebril mee repareren.
  • Suiker en koffiecreamer   We hadden het er laatst nog over: alle pakjes met suiker, koffiecreamer, koffiekoekjes, ketchup en mosterd, die je in de horeca krijgt. Helemaal gratis, want reeds betaald. Bewaren en in je eigen huishouden gebruiken.
  • Monsters    Vooral in damesbladen zitten wel eens monsters geplakt: proefverpakkingen van producten die de adverteerder wil verkopen. Zo’n monster geeft jou op simpele wijze de gelegenheid om de crème, de shampoo of de oploskoffie zelf eens te proberen. Haar er uit, dat zakje! Gewoon gebruiken!
  • Houten stokjes van ijsjes   Tip van onze tuinneven: die houten ijsstokjes kun je volgend voorjaar goed hergebruiken om er de naam van de planten op te schrijven, die je in de diverse zaaibakjes hebt gezaaid. Nooit meer piekeren over de vraag: wat is de tomaat, en wat is de courgette?
  • Margarinebakjes     Nu we het toch over zaaien en planten hebben: doe dat niet in dure bakjes uit het tuincentrum, maar in schoongemaakte en hergebruikte margarinekuipjes (of andere levensmiddelenverpakkingen). Daar kun je met watervaste viltstift ook nog de naam van de planten op schrijven.

Dora paperclip bril klein

Enzovoort. Kijk eens met een ander oog naar de dingen die je gewoonlijk achteloos weggooit. Er zit meer waarde in dan je denkt, ook financieel. Van een paar paperclips word je niet rijk. Maar als je professionele kweekbakjes en plantenstekers kunt vervangen door margarinekuipjes en ijslollystokjes, dan lopen de besparingen al gauw in de euro’s. En elke euro is meegenomen.

LEES MEER:   Ook de plastic dichtplakplakkers van pakken rijst en vleeswaren kun je bewaren. Voor een pak rijst waar die dichtplakplakkers niet bijgeleverd worden, bijvoorbeeld:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/dichtplakplakkers-bewaren/

 

Dit vind je misschien ook leuk...