BEWAAR EN HERGEBRUIK HET INPAKMATERIAAL

Nog een paar uurtjes, en dan is er opeens die zak met geschenken, alle pakjes mooi ingepakt en voorzien van strikken en andere leuke fratsen. Rats, rats! Gauw het papier eraf, en kijken wat de Goedheiligman ons dit jaar geschonken heeft. Wat na de pakjesavond overblijft, is een hoop veelkleurig, gescheurd en verkreukeld papier. Alleen de kat heeft er wat aan, en springt met een snoekduik in de rommel. Daarna gaat het in één of meer grijze vuilniszakken.

dora-inpakpapier

Stop! Er zitten vast nog wel stukken inpakpapier bij, die je nog een keer kunt gebruiken. Misschien niet het papier met Sint-motieven (tenzij je een jaar geduld hebt). Maar papier met wat meer neutrale decors kun je nog het hele jaar gebruiken. Ook voor verjaardagen. Dus niet weggooien, maar gladstrijken en bewaren voor een volgende gelegenheid. En als je sowieso niet meteen rats! rats! doet, dan komen er ook minder scheuren en kreukels in.

Strikken

Ook strikken, decoratiebloemen en lint kun je goed hergebruiken. Wie bewaart, heeft wat, zei tante Dora altijd. Weggooien kan altijd nog. Bovendien kun je met inpakpapier heel leuk knutselen. Een simpele closetrol omwikkeld met mooi inpakpapier, is al een heel handige pennenhouder. Om maar iets te noemen. Niet in de prullenbak dus, dat mooie papiertje.

Veel plezier vanavond!

Dora inpakpapier

LEES MEER:   Voor de roe hoeft niemand meer bang te zijn, gelukkig:

http://www.dora-besparen.nl/verder/doras-ding/de-roe/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. anoniem schreef:

  Dit jaar een nee-nee sticker op de brievenbus geplakt. Proberen het papiergehalte naar benenden te krijgen.
  Ook van lapjes die ik had , rechthoekige lappen geknipt. Deze gebruik ik nu binnen het gezin voor het inpakken van cadeau’s. Bindtouw gehaald bij de Action. Deze bij een groot formaak pak afgeknipt, en bewaard.
  De stofjes strijk ik voor de volgende keer inpakken glad. Het bindtouw wikkel ik bij een kleiner pakket aan één zijde van het pakket 2 keer om. Een volgende keer kan het dan weer voor een groter pakket gebruikt worden.
  Vandaag wil ik eigenlijk nog even in de stoffenzaak kijken of ik naar een mooie lap voor Sinterklaasavond kan scoren die volgend jaar weer gebruikt kan worden.
  Gekregen verjaardagskaarten bewaar ik.
  Wanneer er bijv. een bloemtje weg gegeven wordt snijd ik een mooi formaat label uit de kaart en gaat deze bij de bloemen.

 2. Budget mama schreef:

  Ik bewaar ook altijd de strikjes en lintjes.
  Geregeld gebruik ik het zelf om iets in te pakken

 3. henriette schreef:

  Mooi stukje , mijn Oma bewaarde het ook altijd en ik zelf ook. Als het erg gekreukeld was streek ze het aan de binnenkant glad met een lauwe strijkbout of vouwde het netjes op en legde er een stapel boeken op.