BEWAAR JE CADEAUPAPIER VOOR LATER HERGEBRUIK

Veel mensen vieren vanavond al Sinterklaas, lekker in het weekeinde. De Goedheiligman maakt graag uitzonderingen, als het beter uitkomt. Of je pakjesavond vandaag of morgen viert, één ding blijft het zelfde: binnen de kortste keren ligt de kamer vol inpakpapier. Of moeten we zeggen: uitpakpapier?

dora-cadeaupapier

Soms is het niet te vermijden dat het papier kapot en gescheurd is. Bovendien is veel 5 december-papier bedrukt met sinten en pieten, en dus maar beperkt te gebruiken. Toch is het goed om eens te kijken of je iets van dat luxe cadeaupapier kunt redden, om het in de rest van het jaar te hergebruiken voor het inpakken van presentjes en leuke dingen voor een ander.

Financiële zoden

Een stukje hergebruikt cadeaupapier zet misschien niet veel financiële zoden aan de dijk, maar alle kleine beetjes helpen. Bovendien worden er in de decembermaand zulke mooie, luxe inpakpapiertjes gebruikt, dat het zonde is om al dat moois simpelweg in de oud papiercontainer te mikken. Bovendien zijn kleine besparinkjes een voortdurende herinnering dat je geen geld hoeft uit te geven, als het niet hoeft.

Voor mensen die graag knutselen, is inpakpapier tevens een mooi materiaal om mee te decoreren. Zelfs papier met een kreukeltje hier en daar laat zich mooi gebruiken om kartonnen doosjes te beplakken en fraaier te maken. Bewaren dus, die bijzondere papiertjes, voor het komende jaar 2017. Of al met Kerst, als je daar aan ‘doet’.

Dora inpakpapier

LEES MEER:   Knutselen met papier deed je in de jaren vijftig met knutselkoning Piet Marée:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/knutsel-mee-met-piet-maree/

 

Dit vind je misschien ook leuk...