DE ZOMER VAN 2023: TOCH ZEKER op sommige dagen IDEAAL SCHILDERWEER

Volgens de weermensen zal het de komende week soms wat regenen. Maar het zal ook zonnige dagen kennen. Allebei genoeg om voor de boeren ter mopperen, maar voor de doe-het-zelver levert het wel goede werkdagen op. Die ook niet te warm zullen worden. Op droge dagen kun je immers prima schilderen en lakken, en de boel laten drogen en uitharden in de buitenlucht. Je tuinmeubelen, bijvoorbeeld. Als er een jaargetijde is waarin het onderhoud het beste gedaan kan worden, dan is het nu, in de zomer. En zeker deze zomer. Soms wel veel te heet , maar gemiddeld best aangenaam. Geschuurde oppervlakken blijven mooi droog, en verf en lak drogen in de droge warmte snel en glad op.

Veel tuinmeubelen staan vrijwel het hele jaar buiten in weer en wind. Na een jaar te zijn blootgesteld aan regen, sneeuw, kou, brandende zon, insecten en schimmels, kan die leuke tuinbank van gietijzer en houten latten behoorlijk achteruit gaan. Regelmatig onderhoud is nodig, als je je tuinmeubelen, vogelbadjes en plantenrekjes in goede conditie wilt houden. Dan hoef je niet telkens nieuwe tuinmeubelen te kopen.

Geen excuus

Geen tijd? Geen excuus! Het is immers vakantietijd. Glaasje prik erbij, en schilderen maar. En het is een misverstand dat alleen heren zoiets goed kunnen doen. Vrouwen zijn vaak secuurder. Dus: is het vernis op je houten tuinbankje wat kaal en dof? Doe er nu wat aan. Als in september de herfst weer begint, is het misschien te laat.

LEES MEER:   En als het buiten te heet wordt? Geef dan binnen je behang een opknapbeurt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/geef-je-behang-een-tweede-leven/

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. liesbet schreef:

  Te warm weer is absoluut niet goed om buiten te schilderen aangezien de verf of de beits veel te vlug droogt en je bij het schilderen dan ook veel vlugger strepen hebt.Ik heb alle noodzakelijke onderhoudswerk wat betreft schilderen al achter de rug tijdens een droge maar veel minder warme periode begin mei.

 2. Ikkelien schreef:

  Mijn man heeft een klusbedrijf en is absoluut geen voorstander van schilderen bij zulk warm weer als nu…

 3. Haantje79 schreef:

  Op dit moment zijn wij druk bezig met de buitenboel te schilderen. S’ochtends werken en s’middags kijken hoe het droogt. Het weer wordt alleen maar warmer 34 graden! S’avonds is het ook nog wel te doen. Ik begrijp de Spaanse siestas nu wel een stuk beter!

 4. Petra schreef:

  Fout gedacht.. Het is te warm, de buitenlaag droogt te hard waardoor het geheel rimpelt en slecht houdt.
  Wel perfect weer om te onthaasten, te rusten, te slapen en te ontmoeten.