DE ZON HAAT VIEZE GEUREN

Ze komen er dan toch aan: de dagen waarop de brandende zon vanuit een strakblauwe lucht op onze koppen brandt. Goed insmeren, natuurlijk. Veel drinken en je luchtig kleden. Wij mensen vinden zomers weer lekker, maar we kunnen eigenlijk niet zo goed tegen de zon. Daarin zijn we niet alleen. Bacteriën, stofmijten, schimmels en veroorzakers van nare luchtjes houden ook niet van zonlicht. Maak daar dus NU gebruik van! Zet de muffe boel buiten, en geef de vieze stinkjes een flinke opdoffer. Alles frist ervan op, en het mooiste van alles is: het kost je geen cent.

Hier een aantal klusjes die je rustig aan de zon kunt overlaten:

  • Muffe handdoeken en ander textiel worden, na een wasbeurt, in de zon weer fris en reukloos. Bacteriën en schimmels worden door de ultraviolette straling van de zon gedood. Bij hardnekkige muffigheid kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen, maar het gaat je vast en zeker lukken.
  • Beddengoed zoals kussens, dekbedden en matrasovertrekken zullen stofmijten bevatten. Stofmijten houden van vochtig, donker en warm. Ze hebben een pesthekel aan droogte en fel zonlicht. Een regelmatig zonnebad van je beddengoed doodt heel veel stofmijten. En dat merk je, als je allergisch bent.
  • Afvalbakjes voor groenafval kunnen hardnekkig gaan stinken, zelfs als je ze regelmatig met water en zeep reinigt. Zet ze open, met de open kant richting de zon, en laat de stralen binnenin hun werk doen. Binnen een paar uurtjes is de viezigheid verdwenen, als bacteriën voor de zon.
  • Deurmatten, hondenmanden, losse bekledingskussens van banken en stoelen, gordijnen en andere losse spullen in ons huis, knappen erg op met een zonnebad. Weg luchtjes, weg stofmijten, weg bacteriën! Leg ze op een tuinstoel of hang ze aan een waslijn, en laat de zon gratis en met grote kracht jouw helper in het huishouden zijn.

Deze zonnebehandeling kost niets, is heel effectief, en je hoeft er vrijwel niets voor te doen. De zon doet het werk, schrobben is niet nodig. Je moet er alleen even aan denken. Daarom vandaag deze boodschap: DOEN!

LEES MEER:   Als het binnen maar lekker koel blijft:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/houd-de-warmte-buiten-de-deur/

 

Dit vind je misschien ook leuk...