DENK AAN JOUW KERSTKAARTEN

TANTE DORA

We hadden het maandag over het tijdig doen van Sinterklaas- en Kerstinkopen, bij voorkeur al in de nog rustige maand oktober. Iets dergelijks zou je kunnen zeggen over het zelf maken van kerstkaarten. Dat is best een heel werk, waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

Dora kerstkaart

Je weet: één dezer dagen liggen de eerste dozen met supervoordelige kerstkaarten al in de goedkope warenhuizen. Vaak kun je zo’n zwikje kaarten voor bijna niks op de kop tikken. Maar dat zijn dan wel de geijkte kerstkaarten met altijd dezelfde lachende Kerstmannen en bubbelende champagneglazen.

Niet duurder

Als je jouw familie en vrienden een echt persoonlijke kerstkaart wilt sturen, dan maak je ‘m zelf. Dat hoeft niet echt duurder te zijn dan de dozen met kaarten uit de goedkope aanbieding. Een leuke tekening die je fotokopieert, een bewerkte afdruk van een foto, of iets dat je met lijm en schaar in elkaar knipt en plakt: het is leuk en dankbaar werk, dat je desnoods met het hele gezin kunt doen. En je weet dat de gelukkige ontvanger jouw kaart op een apart plekje bewaart, als een herinnering aan jouw creativiteit en originaliteit.

kerstkransjes

Bedenk echter dat als je uiterlijk half december de boel klaar wilt hebben, je eigenlijk nu al een begin moet maken. Je moet in ieder geval snel bepalen wat je gaat doen, zodat het geen haastklus wordt. Schrijf eens wat ideeën op, of maak een schetsje van jouw unieke kerstkaart 2015. Dan kun je snel echt aan de slag.

LEES MEER: Trakteer je tijdens het tekenen en knutselen gerust op goedkope, overheerlijke en zelfgemaakte Sinterklaas-traktaties:

http://www.dora-besparen.nl/recept-van-de-dag/ander-goedkope-lekkers-voor-sint/

Dit vind je misschien ook leuk...