DENK NU AL AAN DE FEESTMAAND DECEMBER

December? Het is pas half oktober! Tijd zat, voor de feestdagen. Dat komt later wel. Dat dacht je! Over tien weken is het jaar 2016 alweer voorbij, en in de vier laatste weken is bijna alle stress en onrust van het hele jaar samengebald. Bovendien is het een dure maand, en in alle stress ben je geneigd om veel meer geld uit te geven dan nodig is. Laat nu al af en toe je gedachten gaan over de feestdagen. Dat scheelt je straks veel drukte en veel geld.

dora-kerst-2-klein

  • Denk nu al na over de kerstkaarten. Die kun je namelijk goed zelf ontwerpen en maken, maar niet een week voor kerst, midden in de kerstdrukte. Nu heb je alle rust, en borrelt de creativiteit gemakkelijker.
  • Ga op zoek naar cadeautjes. Nu nog niemand anders over Sinterklaas of Kerst nadenkt, zijn de cadeautjes vaak goedkoper. Bovendien heb je nu alle tijd om leuke presentjes zelf te maken, of om voordelig grappige geschenken te ontdekken op rommelmarkten. Dat lukt over een maand al niet meer echt.
  • Begin je nu al voor te bereiden op die beruchte diners in de decembermaand. Ze zijn berucht, omdat er vaak zoveel dingen mis gaan, omdat ze veel geld kosten, en omdat het bereiden ervan veel meer aandacht en kundigheid verlangt dan de AllerHande je in december voorspiegelt. Nu heb je alle tijd om recepten te verzamelen, én om ze nu al eens uit te proberen. Dan ben je goed voorbereid, op het moment dat het erop aankomt. Bovendien koop je niet meer in dan strikt nodig is. Jij kunt gerust die lokkende vreetadvertenties negeren. Jij bent al klaar, en laat je hoofd niet meer op hol brengen.
  • Wie dat wil, kan nu al beginnen met het zelf maken van kerstdecoraties. Wie af en toe een herfstwandeling maakt vindt nu al veel rustieke takken en ander materiaal, dat zich met gemak (en gratis) tot een leuk kerstding laat omtoveren. Dan is dat klaar, en hoef je het niet meer te kopen.

kerst voor de deur

Juist omdat veel mensen de decembermaand als onaangenaam chaotisch en duur ervaren, is het goed om nu al de eerste voorbereidingen te treffen. Dan is er geen chaos, en bespaar je geld. Dan wordt het toch nog leuk in december, ook als je weinig inkomen hebt.

LEES MEER:   Je kunt bij wijze van spreken het hele jaar manieren bedenken om aan goedkope cadeautjes te komen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/denk-er-altijd-aan-om-goedkoop-cadeautjes-te-kopen-of-gratis-mee-te-nemen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...