DOE JE BOODSCHAPPEN ZONDER KINDEREN

TANTE DORA

Dit is een super bespaartip voor ouders met jonge kinderen, en je hoeft er eigenlijk niets voor te doen. Gewoon een paar dingen omdraaien, meer niet. Veel moeders halen hun kinderen van school en gaan dan nog even snel boodschappen doen, de kinderen op sleeptouw. Die kinderen zien natuurlijk van alles dat ze ook willen hebben. Speciale koekjes en snoepjes, drankjes en hapjes, dingen die ze vaak kennen van de commerciële televisieseries die ze dagelijks zien. ‘Ah, DIE wil ik! Mam? DIE wil ik!’ Van ‘snel’ boodschappen doen komt dan niet veel meer.

Dora denk in recepten

Het einde van het liedje is, dat mamma met meer artikelen naar huis gaat dan er op haar boodschappenlijstje stonden, murw gebeukt door de hebzucht van de kindertjes. En geef de kindertjes eens ongelijk. Tante Dora zei vroeger nog: ‘wie vraagt wordt overgeslagen’. Maar die instelling is ouderwets. Als je niet vraagt krijg je niks, tegenwoordig.

Kringgesprek

Er zit dus maar één ding op: zorgen dat je kinderen niet verleid worden. Neem ze dus niet mee naar de winkel. Breng ze eerst naar school, en als ze fijn aan het kringgesprek beginnen, ga jij lekker boodschappen doen. In alle rust, zonder stress van jengelende kinderen, je strikt houdend aan je boodschappenlijstje, waardoor je niet méér koopt dan nodig is.

En als de kinderen dan uit school komen, serveer jij ze de koekjes en de limonade (of wat anders) die jij voor ze hebt uitgezocht. Zo ging dat vijftig jaar geleden ook, en toen ging het goed. Dankbare snuitjes zonder boosheid over niet aangeschafte kindertoetjes, geen stress over gezeur, en een budget dat mooi onder controle blijft. Nee, tante Dora wist het al: boodschappen doe je zonder kinderen, als ze op school zitten. Kost eigenlijk geen moeite, gewoon wat dingen omdraaien, meer niet. Geld besparen was nog nooit zo simpel en relaxed.

spaarvarken 1

LEES MEER:   Maar maak dan wel een boodschappenlijstje, want anders kom je nog thuis met dingen waarvan je je afvraagt: waarom KOOP ik dit in hemelsnaam?

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-koop-je-zoiets-uberhaupt/

Dit vind je misschien ook leuk...