DOE JE DECEMBERINKOPEN IN OKTOBER

TANTE DORA

Nog een kleine maand, en dan legt de stoomboot uit Spanje weer aan, aan de Nederlandse kades. Op 14 november springen de Pieten, al dan niet zwart, met roetvegen of oranje met blauwe stippen, van de boot en gaan hun Sinterklaasinkopen doen. En er wordt half november ook al met een half oog naar Kerst gekeken. Met andere woorden: vanaf 14 november worden de winkels met speelgoed, parfum en luxe artikelen regelrecht bestormd. Daardoor zitten de meeste Nederlanders al snel klem tussen al die andere cadeautjeskopers, die met elkaar vechten om dat laatste modespeeltje in het rek.

Dora decemberinkopen 1

Relax! Wacht niet tot Sinterklaas in het land is. Help hem een handje en ga nu alvast op cadeautjesjacht. Niet alleen heb je zo meer tijd en minder stress, maar het kan je mettertijd ook best heel veel geld schelen. Waarom is vroeg decemberinkopen doen voordeliger? Hier vier redenen:

  •  In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst verhogen sommige winkeliers glashard hun prijzen. ‘De mensen kopen nu toch wel’, denken ze, niet helemaal onterecht. Vooral hebbedingetjes als elektronische gadgets en populaire parfums staan massaal op allerlei verlanglijstjes, en dan ben je al gauw een krent als je op de kleintjes gaat letten. Helemaal bont maken het de winkeliers, die net doen alsof ze korting geven. ‘Was ooit zoveel, nu speciaal voor veel minder’. Terwijl de lage prijs al het hele jaar 2015 de vaste prijs was, en het product waarschijnlijk pas volgend jaar november zo duur wordt als de ‘oude prijs’. Koop nu, en omzeil prijsverhogingen en zogenaamde aanbiedingen.
  • Als je nu iets wil hebben dat de winkel of de webwinkel niet meteen in voorraad heeft, heb je alle tijd om het gewenste artikel alsnog te bestellen. Zo word je niet verleid om voor de lieve vrede op de valreep iets anders te kopen dat duurder maar minder op zijn plaats is. Dat scheelt ook weer in het terugbrengen of terugbezorgen, en dat maakt je aankoop in één keer ook energieneutraal.
  • Geen enkele winkel houdt een serieuze uitverkoop in de decembermaand. Alles gaat voor de volle poet. Terwijl in veel winkels momenteel de najaarsuitverkoop wordt gehouden. Maak daar nu gebruik van.
  • Veel winkeliers hebben het in december zo druk, dat ze jouw geschenk niet meer in een geschenkpapiertje willen inpakken. In het gunstigste geval krijg je het cadeaupapiertje erbij, om het cadeau zelf thuis verder te verpakken. In oktober heeft de winkelier nog alle tijd om jouw presentje in te pakken, jou uitleg te geven over gebruik en onderhoud, en je op allerlei andere manieren service te verlenen. Dat kan je uiteindelijk geld en ergernis schelen.

Dora pepernoten 2

Enzovoort, enzovoort. Echt: het loont de moeite om nu al aan de Goedheiligman en zijn rondbuikige Kerstvriend te denken. Het scheelt ergernissen en geld. Wie wil er nu bankroet en gestresst aan het einde van het jaar beginnen? Nou dan!

LEES MEER:   En dan kom je thuis van je inkopen, helemaal verkreukeld en verfomfaaid, en dan denk je: WAAROM? Inderdaad, waarom heb je dit allemaal gekocht?

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-koop-je-zoiets-uberhaupt/

Dit vind je misschien ook leuk...