DECEMBERHAPJES KOMEN SOMS IN LEUKE BAKJES

TANTE DORA

De aanloop naar het Grote Vreten in de tweede helft van december is weer begonnen. Want eten zul je, tot het je neus uit komt, daar zorgt de commercie wel voor. De supermarkten liggen nu al vol met vleesschotels en wild. En de echte eetgolf rond Kerst en Oud en Nieuw moet nog beginnen. Wat een verspilling, wat een onnodig gedoe!

Dora hapjes in bakjes 2

Maar de decembermaand heeft wel tot gevolg dat voedselproducenten hun waren extra leuk verpakken. Paté komt niet in een plastic bakje, maar in een rustiek schaaltje van echt aardewerk, verfijnde toetjes komen in schattige amuseglaasjes, en confituur in een rustieke weckpot. Veel verpakkingsmateriaal straalt deze maand een romantisch soort nostalgie uit, die ook in de rest van het jaar best wel aardig is in de keuken en op de eettafel.

 Rustiek

Let de komende weken daarom niet alleen op de inhoud van de bakjes, maar ook op het bakje zelf. Als je het slim aanpakt, heb je binnenkort niet alleen lekker gegeten, maar ook een verzameling rustieke bakjes en schaaltjes in huis, voor niks. Om de rest van het jaar te hergebruiken voor zelfgemaakte toetjes, om er de tapas in te presenteren, of en een lekker sausje in op te dienen. Let er maar eens op.

dora hapjes in bakjes 1

En als je slim bent, dan ga je de dag na Kerst in de supermarkt kijken. Soms zijn juist die luxe producten en gerechtjes in mooie potjes en schaaltjes afgeprijsd. Zo sla je twee vliegen in één goedkope klap.

LEES MEER: Of je nu uitkijkt naar leuke bakjes, of naar een leuke aanbieding: winkel altijd met een lijstje!

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/winkel-met-een-lijstje/

 

Dit vind je misschien ook leuk...