DICHTPLAKPLAKKERS BEWAREN

NEEF M

hersluitbare vleeswarenzakje

De laatste tijd worden kaas en vleeswaar, maar ook rijst en pasta steeds vaker verpakt in plastic verpakkingen die hersluitbaar zijn. Op de buitenkant is ergens een stevig en vooral goed plakkend plakkertje geplakt. Als er nog wat product overblijft in de verpakking, kun je het plakkertje gebruiken om de zak dicht te plakken.

Het zijn handige plakkertjes, maar niet iedere plastic verpakking is ermee uitgerust. Daarom heeft het zin om, als je het niet teveel werk vindt, de plakkertjes te bewaren, zodra de verpakking echt leeg is. Voor een volgende keer.

zak met plakkertje

Het probleem is een beetje, waar je de plakkers zolang laat. Misschien is er ergens een plekje tegen de zijkant van de vensterbank in de keuken, of tegen een verwarmingsbuis? Zorg er wel voor dat je niet de eerste de beste keer dat je het plakkertje hergebruikt, meteen een heel stuk verf meetrekt.

De dichtplakkers zijn handig. Bewaar ze voor een zak zonder zo’n handig ding. Met een sluiter blijft de inhoud langer vers, waardoor je minder geneigd bent om de inhoud weg te gooien. Uiteindelijk bespaar je zo geld.

 

LEES MEER:   Ook met clips en zelfs gewone knijpers kun je verpakkingen dicht maken en de inhoud vers houden:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/clips-houden-voedsel-vers/

sluitclips

Dit vind je misschien ook leuk...