EEN FITTE MICROBESPARING: NAAR DE VOLGENDE BUSHALTE LOPEN

Je hebt grote besparingen, zoals: de auto de deur uit doen, alle onnodige abonnementen en lidmaatschappen schrappen, of gewoon een keer niet op vakantie gaan. Je houdt in één klap veel geld over. Je hebt ook kleine besparingen, en zelfs microbesparingen: piepkleine besparinkjes van soms een paar duppies die, als je ze maar vaak genoeg herhaalt, toch nog best grote besparingen worden.

dora-bus-gemist

Een goed voorbeeld van een zinvolle microbesparing, die ook nog zorgt voor een goede conditie: een wandeling naar de volgende bushalte, als je de bus net gemist hebt, en nog lang op de volgende moet wachten. Sinds de invoering van de OV-chipkaart betaal je in het openbaar vervoer per afgelegde afstand. Hoe korter je met de bus, tram of trein reist, hoe minder je hoeft te betalen.

Treinhalte

Als jouw aansluiting net komt aanrijden als je bij de halte staat, dan ga je niet wandelen, net zo min als wanneer je op de trein wacht. De volgende treinhalte is meestal kilometers verder. Maar als de bus net voor je neus wegrijdt, zeker als het een stadsbus is, dan is de volgende halte hooguit een halve of driekwart kilometer verder. Dat kun je in tien minuten wandelen. Over dat stuk hoef je vervolgens geen vervoerskosten te betalen. Waarom zou je dan bij de halte blijven staan, als je wandelend wat geld kunt verdienen?

Veel verdien je er niet mee: tien of vijftien cent is al heel wat. Maar als je het regelmatig zo doet, dan loopt het gedurende een jaar redelijk in de papieren. Het loont in ieder geval de moeite. Bovendien krijg je er de lichaamsbeweging gratis bij. Zo verbrand je op jaarbasis flink wat calorietjes, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. En je hoeft je niet langer te ergeren aan het feit dat de bus net weg is. Dan zie je een gemiste bus als een sportieve uitdaging met een financieel bonusje. Positief denken!

Dora bus Londen

LEES MEER:   Nu we het toch over openbaar vervoer hebben: reizen ouderen eigenlijk nog wel met openbaar vervoer? Of hebben ze de strijd met de chipkaarten en computers inmiddels opgegeven?

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/reizen-ouderen-nog-met-openbaar-vervoer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...