GEÏMPROVISEERDE WIJNKOELER

TANTE DORA

glas witte wijn

Nu we het gisteren toch over buiten eten hadden: hoe houd je de koele witte wijn echt koel, zonder telkens naar binnen te hoeven lopen om bij de koelkast bij te schenken? Sommige mensen hebben in hun tuin een heus tuinkoelkastje, om er tijdens de nazit van de barbecue lekker wijn en bier uit te lurken.koelbox

Maar je kunt ook een koelbox nemen, of een dubbelwandige wijnkoeler, die door isolatie de wijn koel houdt. Dora wijnkoeler kleinJe kunt ook een stuk bubbeltjesplastic om een fles draaien, en dat vastzetten met elastiek. Het ziet er wat rommelig uit, maar tante Dora garandeert je: het blijft prima koel. En het kost niets.Dora flesisolatie klein

Ook heel origineel: een emmer met water met ijsklontjes. Water met ijsklontjes, dus niet louter ijs! Die fout wordt vaak gemaakt met champagnekoelers. Het hoeft niet perse een champagnekoeler te zijn: een plastic schoonmaakemmertje doet het ook. Nadeel van de champagnekoeler: de etiketten weken uiteindelijk van de flessen, zodat je niet meer weet wat er precies in welke fles zat.

Natuurlijk gelden deze koelhoudtips ook voor frisdrank en voor sappen. Dat jullie niet denken dat tante Dora alleen van de alcoholische drankjes is! Want een gezellige avond in de late avondschemer kan ook alcoholvrij.

 

LEES MEER:   Ook wijn in een doos kun je isoleren en koel houden, bijvoorbeeld door de doos in te pakken in nopjesplastic:

ttp://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/wijn-uit-een-doos/

 

Dit vind je misschien ook leuk...