GOOI GEEN SCHOTELTJES WEG

TANTE DORA

Dora schoteltjes klein

Pats! Sta je net dat leuke koffiekopje af te drogen, laat je het uit je vingers vallen. Kapot, in duizend scherven. Statistisch beschouwd gaan de kopjes eerder kapot dan de schoteltjes. Statistisch beschouwd houd je dus schoteltjes over. Gooi ze niet weg! Schoteltjes zijn altijd handig.

Bijvoorbeeld om er de ingrediënten voor een roerbakschotel op klaar te leggen, zodat je alles achter elkaar in de pan kunt doen. Een los schoteltje is ook fijn om er je vette lepel op te leggen. Er zijn voor veel geld speciale leggers in de handel waarop je jouw pollepel kwijt kunt. Maar die zijn nergens voor nodig: een schoteltje doet het ook.

Wie in zijn werkplaats iets in elkaar timmert, wil graag snel een nieuwe spijker pakken. Leg de spijkers klaar op een schoteltje, dat pakt gemakkelijk weg. Een schoteltje voor een geschilde appel, of voor de pitjes van de druiven. En doe ook een schotel onder de bloempot. Dan loopt het water niet voortdurend over de vensterbank.

Schoteltjes, schoteltjes, schoteltjes! Je kunt er niet genoeg van krijgen. En als alleen het oortje van het kopje afgesprongen is, gooi dan ook het kopje niet weg. Zo’n oorloos kommetje is erg handig, zeker bij het koken. Zo kun je zelfs de scherven nog recyclen. Goed hè?

 

LEES MEER:  Ook glaswerk kun je opnieuw gebruiken (als de fabrikanten een beetje meewerken):

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/mosterd-potjes-als-drinkglazen/Dora mosterdglazen klein

 

Dit vind je misschien ook leuk...