KOOK VOOR TWEE DAGEN
UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA
In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.
KOOK VOOR TWEE DAGEN
Gerechten als stoofvlees en vleessausen voor pasta kun je ook voor twee dagen maken. In plaats van een enkele portie kun je ook twee of vier of zes of meer porties tegelijk bereiden (afhankelijk met hoeveel mensen je gewoonlijk eet). Het scheelt echt energie, want er is geen drupje gas of elektriciteit meer nodig voor twee porties, dan voor één. Bovendien wordt de overgebleven bolognesesaus lekkerder als ‘ie een dagje geparkeerd wordt in de koelkast. Win win. Kijk: dat is nou nog eens een korte en bruikbare tip. Toch?
De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl