LET OP DE EINDEJAARS-UITVERKOOP

TANTE DORA

Aan het eind van ieder jaar moeten winkeliers het boekjaar afsluiten. Daar hoort het zogenaamde balansen bij: de winkelier kijkt wat per 1 januari (of daaromtrent) zijn voorraad is. Daar moet belasting over worden betaald. De winkelier is daarom tegen het einde van het jaar graag wat voorraad kwijt. Al sinds jaar en dag gebeurt dat door een uitverkoop van spullen die in het voorgaande jaar niet verkocht zijn, en die waarschijnlijk ook niet meer voor het einde van het jaar worden verkocht.

zomersale

Die eindejaars-uitverkoop of -sale, zoals het tegenwoordig heet, is vaak erg interessant, bijvoorbeeld op het gebied van kleding en schoeisel. Vaak gaat het om spullen waar niets mis mee is, maar die bijvoorbeeld uit een eerder seizoen zijn overgebleven. Door de komst van de nieuwe collecties van 2016 wordt zo’n prima jas of blouse vrijwel onverkoopbaar. De winkelier wil de overblijvertjes echt kwijt, desnoods tegen inkoopsprijs of minder. De winter is dus de beste tijd om zomerkleren te kopen, want die worden nu uitverkocht.

sale

Let er dus eens op, als je langs kledingwinkels loopt met een groot ‘SALE’-bord op de etalageruit. Kijk eens naar die kwalitatief goede, maar door het seizoen liggen gebleven kleding. Je hebt de komende dagen het voordeel dat veel consumenten vooral met het kerstdiner en de champagne voor Oud en Nieuw bezig zijn. Die letten niet op de leuke aanbiedingen. Jij wel!

LEES MEER: Heel belangrijk: weet wat je wil, ook bij je dagelijkse boodschappen. Dan is een boodschappenlijstje wel zo handig:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/winkel-met-een-lijstje/

Denk wel even na, voordat je wat koopt. Want anders zit je met iets waar je niets mee kunt:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-koop-je-zoiets-uberhaupt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...