LUSJES TE LIJF MET EEN HAAKNAALD?

TANTE DORA

haaknaald

Eerder deze week schreven we over de standaard naaigarnituur. Daarin werd op het nut van een haaknaald gewezen: om de lusjes aan een trui naar binnen te trekken. Een aantal lezers vroeg ons wat daarmee bedoeld werd. Hier een wat uitgebreidere uitleg.

Als je met je gebreide trui aan een spijker of aan een splinter blijft hangen, dan ontstaat er wel eens een lus. Die lus zit meestal aan de buitenkant, omdat je normaal gesproken aan de buitenkant aan een spijker blijft hangen. Zo’n lelijke lus gaat niet meer weg, het breisel is hier permanent beschadigd. De beschadiging gaat meestal niet verder, maar het ziet er niet fraai uit, zo’n losse draad die uitsteekt.

Steek een haaknaald van binnenuit naar buiten, precies op de plek waar de lus zit. Met de haak van de naald pak je de lus en trekt hem door het breisel heen naar achteren, tot de lus aan de binnenkant zit. Door de vorm van de haaknaald gaat dat gemakkelijk. De lus blijft dus, maar je ziet hem niet meer. Zo simpel gaat dat. Daarom is een haaknaald een handig ding in de naaidoos. Dora naaigarnituur klein

 

LEES MEER:  Over lusjes gesproken: elke handdoek heeft een lusje nodig. Laat een handdoek niet zonder lusje door het leven gaan:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/naai-een-lusje-aan-je-handdoek/Dora ophanglusje 2

Dit vind je misschien ook leuk...