MAAK EEN VERKOOP- EN WEGGEEFDOOS

TANTE DORA

poetsen

Heb je al de voorjaarsschoonmaak gedaan? Vroeger gebruikten huisvrouwen het voorjaar bij voorkeur om hun huis eens extra uit te schrobben, en alle overgeslagen stofnesten en grauwe gordijnen eens een flinke beurt te geven. En om een heleboel nutteloze rommel weg te gooien.

Ben jij ook veel nutteloze rommel tegengekomen, tijdens jouw grote schoonmaak dit jaar? Of heb je tijdens de laatste Koningsdagmarkt spullen gekocht waar je nu al weer spijt van hebt? Doe ze in een doos en reserveer ze voor de verkoop of voor de weggeef. Zet een doos op zolder of in een ruime kast, en vul ‘m met de rommeltjes die je niet meer nodig hebt, maar die een ander misschien nog wel kunnen bekoren.

voor de kringloop 2

Denk aan speelgoedjes, vazen en potjes, serviesgoed, sommige kledingstukken, eenvoudige elektrische apparaten en boeken. Zie je tijdens het opruimen iets, waarvan je jezelf afvraagt waarom je het nog in de la of in de kast hebt liggen? Iets nuttigs waar jij het nut niet meer inziet, of iets leuks dat bij jou geen glimlach meer opwekt? Niet aarzelen, niet laten liggen, niet denken: ik heb het misschien ooit nog nodig. Meteen in de rommeldoos!

Als je zo’n doos hebt, ben je ook sneller geneigd om te denken: ach, ik had nog dat vaasje, dat wil mijn vriendin misschien wel hebben? Misschien wel mooi ingepakt als cadeautje? Het ligt voor het grijpen, en als je vriendin het niet leuk vindt, kun je het zonder moeite weer terugleggen. En vragen of ze nog een setje ongebruikte houten pollepels wil, dat ook in de doos ligt?

kraam

Als de doos vol wordt, kun je er altijd nog over denken om op een vlooienmarkt een kraampje te huren. Misschien wel met diezelfde vriendin. Als je niet al teveel nutteloze troep ter verkoop aanbiedt, ben je meestal snel uit de onkosten. De rest is winst. Maar ook op Marktplaats kun je soms nog de meest banale dingen kwijt.

De eerste stap: maak een verkoop- en weggeefdoos. Kost niks.

 

LEES MEER:   Weggeven is een kunst. Doe het samen met anderen:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/weggeefwinkels/weggeefwinkel

 

Dit vind je misschien ook leuk...