MELK MET HONING

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

vuurwerk

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

honing

Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! En als je vannacht toch een beetje te lang buite hebt gestaan, om heel vaak heel hard ‘oh!’ te roepen, is hier een heel kort recept tegen een zere keel. Daarvoor heb je nodig:

  • een beker melk
  • een eetlepel honing

Je kunt de melk warm maken in een pannetje (dat zou Neef Groen doen), maar het kan ook in de magnetron. Vul een grote beker met melk en zet die in de magnetron. Laat de oven 40 seconden op volle sterkte draaien. Doe een eetlepel honing in de nu enigszins warme melk, en roer goed om. Als het goed is, lost de honing vrij gemakkelijk op. De lepel moet er min of meer schoon uitkomen.

melk en honing

Haal de lepel uit de beker (!) en zet de melk nogmaals 40 seconden in de magnetron. Roer andermaal om en geef de beker nogmaals 40 seconden de volle lading. Als het goed is heb je nu hete melk zonder vel, die door de honing zijdezacht aanvoelt aan je keel. Een heus medicijn, want honing werkt ook desinfecterend, hebben we laatst nog van kruidenvrouw Hermine uit het Veluwse Haambeek gehoord.

Je kunt dit zoete medicijn de hele dag drinken, maar het werkt vooral goed als je het drinkt, vlak voordat je naar bed gaat. Heb je meteen warme voeten, en die zijn ook goed tegen keelpijn.

Zelfgemaakte chocolademelk is ook goed voor je. En dat kan ook in de magnetron:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/chocolademelk-in-de-magnetron/chocolademelk

 

 

Maak van 2024 een jaar van besparen, leven en genieten. En vergeet niet om elke dag weer een recept uit het kookschrift van Tante Dora te gebruiken.

 Dora schort klein

 

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...