ONTSMETTEN MET DE ZON

TANTE DORA

Dora zonontsmetten

Bacteriën, schimmels en fruitvliegjes houden niet van de zon. Zonlicht is dodelijk voor ze. Als iets lang in de zon heeft gestaan, zijn de vieze kiemen dood. Nu de zon weer volop, en met grote kracht schijnt, kun je ontsmetten met de zon. Bijvoorbeeld het bakje waarin je in de keuken het groene keukenafval bewaart, voordat je het in de grote groene kliko gooit. De schillen en etensresten kunnen na enige tijd zo onaangenaam gaan stinken.

Reinig het bakje met een normaal schoonmaakmiddel, droog het af, en plaats het in de zon, met de opening naar de zon toegekeerd, zodat het zonlicht er diep in kan doordringen. Als de zon draait, draai je de bak mee, zodat het ontsmettingsproces zo lang mogelijk duurt. Je zult merken: na dit zonnebad is de bak reukloos en blijft dat ook lange tijd.

Ook muffe handdoeken worden weer dauwfris, als je ze een dag aan de felle stralen van de zon blootstelt. Schimmels en bacteriën schrompelen ineen onder invloed van de straling van de zon. Herhaal de behandeling desnoods wat vaker, als de muffigheid hardnekkig is. Uiteindelijk winnen jij en de zon. Het zonnebad zelf kost niets, en je bent niet gedwongen om textiel weg te gooien omdat het muf stinkt. Win win!

kliko's

 

LEES MEER:  En laat de muffe speelgoedjes van je kinderen eens meedraaien in de afwasmachine (als je er een hebt):

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/hup-alles-schoon-in-de-afwasmachine/emmer sop

 of gewoon in een sopje, zegt Neef Groen vaak.

 

Dit vind je misschien ook leuk...