SCHOENEN VAN DUCT TAPE

TANTE DORA

Ja, hallo tante Dora! Spaarzaamheid en zelf maken is leuk. Maar schoenen van duct tape: dat gaat toch een beetje te ver! En toch is het een verborgen hit op internet: mensen die de straat opgaan met stukken reparatietape om hun voeten. Er zijn zelfs Italiaanse designers die hun studenten vragen om originele duct tape schoenen te ontwerpen met Italiaanse flair. Tja, als het mode is, dan kun je je toch niet afkeren van schoenen voor heel weinig geld?

Dora schoenen tape 1

Duct tape of duck tape wordt door klussers over de hele wereld gebruikt om van alles aan elkaar te plakken en te repareren. Het spul plakt geweldig, en door de wapening van kunststofvezels is het erg sterk. Als het niet met duct tape lukt, dan kun je de reparatie wel vergeten. In het verleden werd de tape al door jongelui gebruikt om hun kapotte sneakers op te lappen. Het stond lekker grunge, en je had wat om met je vrienden over te praten. Inmiddels is het pimpen van schoeisel met tape een serieuze bezigheid geworden.

Dora schoenen tape 2

Meestal wordt er als basis een versleten paar slippers, afgedankte hoge hakken of afgetrapte gympies gebruikt. Maar je kunt ook uitgaan van een paar sokken, wat karton en plastic verpakkingsmateriaal. Op ingenieuze wijze wordt het uitgangsmateriaal omwikkeld met duct tape, waardoor er soms heel nieuwe vormen ontstaan. Soms ziet het er behoorlijk klungelig uit, wat voor veel makers en dragers ook z’n charmes heeft. Maar in een aantal gevallen moet je echt goed kijken om te zien dat de espadrilles van breed plakband zijn gemaakt.

Dora schoenen tape 3

Zoals gezegd: het is een verborgen hit op internet, compleet met instructies en bouwtekeningen. De knutselaars hebben er een zichtbare lol in om van zoiets ruws als breed plakband een enigszins passabele schoen te maken. Die uiteraard nauwelijks een cent kost, ook dat nog. Misschien is het niet jouw ding, maar het leek tante Dora een leuk idee om je toch met deze nieuwe, spaarzame modetrend in aanraking te brengen.

LEES MEER: Je kunt natuurlijk ook gewoon dingen repareren met duct tape, of duck tape:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/repareer-alles-met-ducktape/

Als algemene stelregel geldt: zorg goed voor je schoenen, vooral als ze doorweekt zijn geraakt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/red-doorweekte-schoenen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...