VERKOOP JE SPUL ZELF OP EEN ROMMELMARKT

Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om je overtollige en ongebruikte spullen te koop aan te bieden. Van Marktplaats en mijnTafel tot een berichtje op het prikbord bij de supermarkt. Je kunt ook een kraampje op een vlooienmarkt huren. En als je slim bent: samen met nog iemand. Soms ben je voor één of twee tientjes al de trotse (gezamenlijke) huurder van een kraam. Dan heb je de hele dag de tijd om jouw overbodige spulletjes voor een zacht prijsje te verkopen.

Dora rommelmarkt

Het voordeel van een echte kraam is, dat je direct over de prijs kunt onderhandelen, zonder dat er veel tijd zit tussen elk bod. Je hoeft niet voortdurend op de site te kijken hoe het bieden verloopt. Bovendien kun je op een echte kraam dingen verkopen die je op internet niet gauw kwijtraakt. Denk daarbij aan bundeltjes oude tijdschriften of lege ballpoints (ook die worden verzameld!). Het verkopen op een rommelmarkt gaat heel gemakkelijk, zonder verzendkosten of kopers aan de deur.

Natuurlijk kost een kraam huren geld. Maar je staat op een vlooienmarkt ook tussen de andere verkopers, die ook allemaal goedkoop hun spullen aanbieden. Als je met meer mensen een kraam huurt, dan kun je vast tussendoor wel even weg om de overige kraampjes te bekijken. Misschien ligt er wel ergens iets te koop dat jij heel goed kunt gebruiken, voor heel weinig geld. Je zit op zo’n dag letterlijk midden tussen de koopjes! En omdat jij ook verkoper bent, hoef je bovendien geen entree te betalen voor de rommelmarkt. Dat spaar je ook mooi uit.

kraam vlooienmarkt 1

Tenslotte: zelfs als je maar heel weinig verkoopt, en nauwelijks uit de kosten bent, dan heb je toch een hele leuke en gezellige dag gehad! Dat is onbetaalbaar, toch? Ga desnoods na de markt ergens een kopje koffie drinken met de opbrengst van de dag. Als afsluiting van een superleuk dagje. Met een gebakje erbij.

Let op de kalenders. Vlooienmarkten in jouw buurt staan in de huis-aan-huisbladen en op het internet.

LEES MEER:   Je kunt op zo’n rommelmarkt ook je zelf gemaakte design verkopen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/je-zelfgemaakte-design-is-geld-waard/

Dit vind je misschien ook leuk...