WAAROM SOEP ZO SLANK MAAKT EN ZO GOEDKOOP IS

TANTE DORA

brandnetelsoep

Wie wil er niet slank zijn, én een boel geld in zijn portemonnee overhouden? Soep is de sleutel tot al dat geluk. Het is niet voor niets, dat Zuinig met tante Dora regelmatig recepten voor lekkere soepen geeft. Doe er je voordeel mee. Hier een uitleg:

kastanjesoep

Slank?   Soep bestaat voor een groot deel uit water. Er zit van alles in, en je noemt de basis ‘bouillon’. Maar bouillon is en blijft toch vooral water. Nu zijn er mensen die de hele dag water uit een flesje drinken, omdat water in de maag het hongergevoel zou onderdrukken. Water blijft echter maar kort in de maag, en stroomt vrijwel meteen door, onze darmen in. Het effect is dus gering. Je blijft honger houden, ondanks een plens water in je lijf.

Dora stronkensoep 2 klein

Bij soep en bouillon is dat anders. Het lichaam ‘herkent’ soep als voedsel, en begint dat voedsel al in de maag voor te bereiden op verdere vertering. Soep en bouillon blijven dus veel langer in de maag dan water, hoewel het hoofdbestanddeel van soep eigenlijk ook water is. Je krijgt dus een vol gevoel in je buik, terwijl er maar weinig calorieën worden opgenomen.havermoutsoep

Er zijn mensen die zweren dat ze kilo’s zijn afgevallen door enige malen in de week hun eten als soep te gebruiken. Er zijn moeilijkere diëten!

Dora Thaise vissoep 3 klein

Goedkoop?   Je kunt van bijna alles een soep maken. Een restje groente van gisteren, een paar doperwtjes uit de diepvries, een bundeltje paardenbloemblad of brandnetel, een handje pasta of een aardappeltje: hé presto: soep! In arme keukens over de hele wereld staat soep dagelijks op tafel. Soep vult, soep geeft je een warm gevoel van binnen, en een voedzame en gezonde soep is te maken van bijna niks. Een stuk brood erbij, en je hebt een complete maaltijd.

fries roggebrood

Vergeet niet dat onze Hollandse erwtensoep vroeger ook eten voor armelui was, gemaakt van het enige dat de mensen aan het eind van de winter nog in hun voorraadkast hadden: wat droge spliterwten en een stuk spek. Die vertrouwde rookworst was meer een luxe, honderd jaar geleden.

Erwtensoep smaakt de volgende dag veel lekkerder !

Erwtensoep smaakt de volgende dag veel lekkerder !

Soep past dus helemaal in het eetpatroon van de 21ste eeuw. Er wordt geen voedsel verspild, omdat zelfs het laatste restje eten nog in een soep kan worden verwerkt. Een goede soep bevat alle vitaminen en mineralen die een mens nodig heeft. En een goed smakende soep hoeft niet dik te maken. Zet die soeppan dus maar wat vaker op het vuur! Tante Dora levert de recepten wel.Dora tomatensoep 2 klein

LEES MEER:  Ga meteen aan de gang in je eigen keuken, met ultragoedkope en superlekkere soeprecepten van tante Dora:

http://www.dora-besparen.nl/voedselbankrecepten/stronkensoep/

Dora stronkensoep 2 klein

http://www.dora-besparen.nl/dora-recept-van-de-dag/soep-van-radijsloof/Dora radijsloofsoep

 

Dit vind je misschien ook leuk...