WATER MET EEN SMAAKJE

TANTE DORADora water met smaakje klein

 

We moeten deze tip maar een jaarlijks terugkerende tip maken, denken wij van het Tante Dora Kook Team (TDKT). Want wie deze zomer buiten eet, of wacht tot de barbecueworstjes gaar zijn, hoeft niet altijd bier of witte wijn te slobberen. Een beetje water om de ergste dorst weg te drinken, helpt wel tegen al te grote alcoholische lodderigheid.

Men neme een glazen karaf en vulle die met helder water uit de kraan. Dat kost dus al bijna niets. Doe dan een smaakmaker in het water, bijvoorbeeld een pluk verse munt uit de kruidentuin, plakken komkommer, een lange sliert citroenschil, of een half dozijn dunne schijfjes citroen of limoen. Duw de smaakmakers goed onder water met de steel van een pollepel.

Zet het water in de koelkast en laat het afkoelen. Als je gasten verwacht, maak dit water dan ruim van tevoren klaar, tenminste een uur vooraf. In die tijd koelt niet alleen het water af, maar neemt het ook heel subtiel de smaak van bijvoorbeeld het takje munt over. De smaak is niet overheersend, maar wel duidelijk aanwezig.

Zet de karaf met waterglazen op tafel. Dat ziet er al heel dorstlessend uit, zo’n gekoelde glazen karaf met condens aan de buitenkant, waarin je door het glas die frisse groene smaakmakers ziet drijven. Reken maar dat de dorstige gasten graag eerst van jouw water met smaakje drinken, alvorens aan het bier en de wijn te gaan.

En houd maar rustig een aantal gekoelde karaffen achter de hand, want je kunt er donder op zeggen dat er altijd gasten zijn die jouw water met een smaakje zo lekker vinden, dat ze het de hele avond blijven drinken.Dora water met smaakje klein

 

LEES MEER:  Ook als je niet gaat barbecueën, is water met een smaakje heel goed te genieten. Waarom zou je elke dag moeten barbecueën?barbecue

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-barbecueen/

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...