ZIJN NIET ALLE CADEAUTJES EVEN LEUK?

TANTE DORA

Is Sinterklaas goed voor je geweest, gisteravond? Of heb je toch een aantal presentjes gekregen waar je niet veel mee kunt? Het is het ingebouwde risico van zo’n cadeaufestijn als Sinterklaas: niet alles is even leuk bedacht door de gulle gever. Als het echt niet passend is, en vooral als het een duur cadeau is, kun je misschien met de gever afspreken dat je het ruilt voor wat anders. Morgen is het traditiegetrouw berendruk in alle winkels, van alle mensen die Sinterklaasgeschenken komen ruilen of terugbrengen.

zak sinterklaas

Vaak blijven er dan toch nog cadeaus over waarvoor het niet loont om naar de winkel terug te gaan, maar waarmee je in tweede instantie toch niet helemaal happy bent. Wat moet je ermee?

Twee vliegen

Bedenk dat wat jij niet leuk vindt, de droom is van een ander. En realiseer je dat er in Nederland inmiddels een brede keus is aan ruil- en weggeefwinkels, waar je twee vliegen in één klap kunt slaan: ten eerste ben je het lastige cadeautje kwijt, en in de tweede plaats maak je iemand anders heel blij, die misschien niet het geld heeft om aan dergelijke spullen te komen. En als je naar een ruilwinkel gaat, dan heb je ook de kans om nog iets te vinden dat jij wel leuk vindt, dat je met een simpele ruil kunt verwerven.

ruilen

Natuurlijk kun je het overbodige Sinterklaaspresentje ook op Marktplaats zetten. Maar dan loop je het risico dat de goede gever dat ziet en nijdig wordt om zo veel inhalige ondankbaarheid. Een ruil- of weggeefwinkel is veel discreter. Tenzij de gever ook het adres kent, en er het cadeau gaat weggeven of ruilen, dat jij aan hem of haar gegeven hebt. Tja, het leven is soms ingewikkeld, zegt tante Dora altijd.

weggeefwinkel

Zoek op internet naar een ruil- of weggeefwinkel bij jou in de buurt.

LEES MEER:   Soms vraag je jezelf weleens af: waarom koop ik, waarom koopt iemand anders dat überhaupt?

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-koop-je-zoiets-uberhaupt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...