DUCK TAPE IS OVERAL GOED VOOR

‘Duck tape’ heeft helemaal niks met eenden te maken. Duck Tape (of ook wel: ‘duct tape’) is van oorsprong een typisch Amerikaans product. Het zilvergrijze plakband werd in de tweede wereldoorlog uitgevonden om snel en eenvoudig munitiekisten waterdicht af te sluiten. Na de oorlog ontwikkelde het oersterke tape zich tot een onmisbaar onderdeel van de gereedschapskist van elke handwerker en doe-het-zelver. Je kunt er werkelijk alles mee plakken. Het is waterafstotend en laat niet binnen een dag weer los, zelfs niet buiten in een hoosbui.

dora-zilver-plakband

Duck Tape is een merknaam. In Nederland zijn vergelijkbare tapes te krijgen, ook van andere merken, die dikwijls minder kosten. Kenmerk van deze tapes is, dat ze door een rubber of plastic coating min of meer waterdicht zijn, en dat ze aan één zijde bedekt zijn met sterke lijm. Omdat Duck Tape zo lekker breed is, zit er extra veel lijm aan de achterkant, waardoor het spul goed vast blijft zitten.

Treksterkte

Bovendien is de tape versterkt met een wapening van draden. Daardoor is de treksterkte in de lengte en in de breedte erg groot. Ondanks die versterking kun je Duck Tape heel gemakkelijk in de breedte doorscheuren. Je hebt er geen schaar voor nodig. Dat is wel zo handig, als je tijdens een klus in een kruipruimte ineens een stukje nodig hebt.

Als je wilt besparen, dan is het erg handig om van dit soort sterk, watervast tape in huis te hebben. Je kunt er werkelijk alles goed en goedkoop mee repareren: een gebarsten plastic regenpijp, de kapotte jasbeschermer van je fiets, een scheur in je tent of in je regenponcho, of de losgeschoten bekleding op de hoek van je autostoel. Je kunt het niet zo gek bedenken, of het metaalkleurige plakband kan je uit de nood helpen. Al is het maar tijdelijk, tot je het permanent kunt repareren, of vervangen door een nieuw exemplaar.

dora-reparatie

Zorg dat je zo’n rol sterke tape in huis hebt, voor alle zekerheid.

LEES MEER:   Soms moet je weten, wanneer je moet ophouden met repareren:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/het-repareren-van-dingen-heeft-ook-zn-grenzen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...