EEN AFGEDANKT GORDIJN IS BEST FIJN

Heb je nieuwe gordijnen gekocht omdat je bent verhuisd, of omdat je je gordijnen wilde aanpassen aan je nieuwe interieur? Gooi de oude gordijnen dan niet meteen weg. Als ze tot op de draad versleten zijn en door jaren van gebruik ernstig verbleekt, dan is het misschien beter om ze in de recyclebak voor textiel te gooien. Maar als de stof nog redelijk is, kun je die goed hergebruiken. Het zijn immers behoorlijke lappen textiel. Hier vijf manieren om oude gordijnen nieuw leven in te blazen:

  • Als nieuwe gordijnen bijvoorbeeld, niet alleen voor de ramen, maar misschien ook voor open kastjes, of om op zolder dozen met spullen aan het zicht te onttrekken. Soms is een stukje inkorten al genoeg. Het is in dat geval wel handig als je een naaimachine hebt.
  • Als kussensloop voor sierkussens. Naai er slopen van en vul ze met een kussen, of met een stuk schuimplastic op maat. Maak desnoods kwastjes op de vier hoeken voor de extra chique. Ook hier is het handig als je een naaimachine hebt.
  • Als bekleding van stoelen. Trek de hergebruikte gordijnstof over de oude en versleten bekleding en zet die onder de zitting vast met spijkertjes of met punaises. Dit kun je ook doen met restjes van eventuele nieuwe gordijnen. Zo kun je de bekleding van de stoelen en de rest van het interieur qua stijl en kleur op elkaar afstemmen.
  • Als onuitputtelijk speelmateriaal. Als je kinderen of kleinkinderen hebt, dan is een oude lap nooit weg. De kids bouwen er tenten van, gaan erop picknicken, of dragen ze als koningsmantels bij hun spel. Speelgoed voor niks!
  • Als creatief knutselmateriaal. Het is misschien wat ouderwets om van lapjes textiel poppen, lampenkappen of collages te maken, maar daarom niet minder leuk.

Gordijnstof heeft het voordeel dat het stevig en tamelijk slijtvast is. Steviger en slijtvaster dan stoffen voor kleding. Als het gordijn vuil of stoffig is, kun je beter eerst de boel wassen.

LEES MEER: Verleng het leven van je versleten bank:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/verleng-het-leven-van-je-versleten-bank/

 

Dit vind je misschien ook leuk...