EEN ENKEL DRUPJE DOET WONDEREN

Eén enkel drupje afwasmiddel kan je leven zoveel gemakkelijker en aangenamer maken. Bovendien kan het helpen om te besparen op een heleboel andere reinigingsmiddelen, en op jouw kostbare tijd. Let op:

• Zet aangekoekte pannen, theekopjes met rouwrand of glazen met troebele aanslag vlak vóór het slapengaan in de aanrecht, doe ze tot aan de rand toe vol met water en voeg een drupje afwasmiddel toe. Roer desnoods even om met een lepeltje en laat de boel een nachtje staan. De volgende morgen even een afwasborstel erdoor, goed afspoelen en klaar. Je hebt geen schuurmiddel nodig, of wondersponzen. Een drupje afwas is genoeg.

• ’s Avonds een drupje afwasmiddel in de wc-pot houdt de wc beter schoon dan al die dure reinigingsblocs, die vooral gemeen stinken en onhygiënisch zijn. Elke avond een drupje houdt de pot lang netjes.

• Bijoux, ook van zilver en andere metalen, wordt weer tiptop door ze in water met een drupje afwasmiddel te weken. De volgende dag afspoelen en opwrijven, en alles blinkt weer als een spiegel.

• Bloemenvaasjes met een smalle opening zijn moeilijk te reinigen met normale middelen. Doe er een drupje afwas in en vul het vaasje tot aan de rand met water. Laat het tenminste een nacht staan. Goed uitspoelen, en je zult zien dat het echt een verschil maakt. En zo niet, dan herhaal je de procedure.

Zo’n drupje afwasmiddel kost niets, en als je biologisch spul gebruikt, is het ook nog verantwoord. Je hoeft niet keihard te schrobben met dure speciale reinigers, die bovendien juist niét biologisch zijn. Lang leve dat ene drupje!

LEES MEER: Wasbenzine, ook zo’n wondermiddel voor een habbekrats:

SCHOON EN VETVRIJ MET WASBENZINE

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. anoniem schreef:

    Afwasmiddel is extra geconsenteerd. het schuimt bijna niet als je het in de afwasteil doet (is voordeliger dan in gootsteen afwassen). Omdat het geconcentreerd is doe ik extra water erbij in de afwasmiddelfles. Hierdoor ben je veel minder afwasmiddel nodig (lost eerder op in het water).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *