EEN SOPJE KUN JE OP MEER MANIEREN GEBRUIKEN

Gooi het sopje in jouw teil of emmer niet weg, voordat het helemaal smerig en onbruikbaar geworden is. In de tussentijd kun je er best nog wat andere dingen mee schoonmaken, dan alleen de dingen waarvoor je het aanvankelijk gemaakt had. Hier een aantal voorbeelden:

dora-sop

  • Ramen aflappen met water en wat spiritus is een goede gewoonte. Maar voordat je dat doet, lap dan eerst binnen in huis de glazen deurtjes in de keukenkastjes, de spiegels en het glas voor de ingelijste prenten aan je muur. Het is een kleine moeite, het lapwater wordt er niet echt vies van, het bespaart je extra werk, en je kostelijke lapwater wordt optimaal gebruikt.
  • Als je op de hand afwast, dan blijft er zo’n mooie bak met Dubro-schuim over. Daar kun je mooi het aanrecht, het fornuis en de frontjes van de keukenkastjes mee afnemen. Om maar eens wat te noemen. Dan in de spoelbak met de stop in de afvoer, en er even met een schuursponsje doorheen, tot alles weer glimt. Pas dan de stop eruit trekken en door de gootsteen spoelen (even laten staan om vet en vuil op te lossen, zodat de afvoer niet verstopt).
  • Zomaar een alledaagse emmer met sop? Giet het schuimende water in je wc, rag er eens met de pleeborstel doorheen, en: klaar! Goedkoper en frisser dan een toiletblok. Even laten staan en dan doortrekken. Gewoon even aan denken.
  • Het emmertje sop waarmee je je auto aan de buitenkant gaat schoonmaken, kun je ook eerst gebruiken voor een snelle schoonmaakronde in het interieur. Gewoon met een doekje de strepen en spettertjes op dashboard en bekleding afnemen. Dan pas de wieldoppen buiten.

emmer sop

Enzovoort. Maak het een goede gewoonte om aan meer gebruiksmogelijkheden te denken. Het scheelt water, stroom, gas en schoonmaakmiddel. En als je toch al een emmer sop hebt, dan is dat klusje extra een veel kleinere moeite, dan wanneer je er speciaal voor gaat staan.

LEES MEER:   Bovendien moet je bedenken: met elke oude lap kun je poetsen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-elke-oude-lap-kun-je-poetsen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...