ELKE EMMER OPGEVANGEN DOUCHEWATER BESPAART JOU GELD

Wij van tante Dora maken wel eens grapjes over mensen die op het gierige af besparen. Maar wie heel erg zuinig is, heeft wel diep over een aantal dingen nagedacht. Zoals over de verspilling van water. Er zijn bijvoorbeeld mensen die het doen: tijdens het douchen een lege emmer vlak naast zich zetten, zodat het aflopende en ernaast sproeiende water wordt opgevangen. Zo heb je na elke douchebeurt een emmer vol redelijk schoon water, dat niet is weggelopen in het afvoerputje, maar dat je voor iets anders kunt gebruiken.

dora-douche-met-emmer

Is dat zinvol? Het is in ieder geval een aardig denkprikkeltje. Het was namelijk bestemd om in het putje weg te spoelen, maar jij hebt het nog. Dat is winst. Je moet er misschien wel wat voor doen, en douchen met een emmer vlak naast je vraagt om enig aanpassen. Maar je wint er wel wat mee, al is het maar een kleine bijdrage, gezien de geringe prijs van water.

Extra toilet

Fijn, maar wat kun je dan met dat emmertje opgevangen water doen? Misschien de wc doorspoelen? Veel mensen hebben een extra toilet in de badkamer, vaak vlak naast de douche. Dan hoef je niet eens ver te sjouwen met je emmertje. Sterk vervuild wasgoed er enige tijd in inweken voordat je gaat wassen, is ook een mogelijkheid. Of toch even sjouwen en er de stoep mee schrobben.

Kijk, dat is het leuke van extreme bespaartips: ze zetten je aan het denken. En nadenken is het halve bespaarwerk, ook als je zonder emmertje doucht.

onder de douche

LEES MEER:   Ook je emmertje sop kun je meer dan één keer gebruiken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/gebruik-je-sop-twee-keer-of-zelfs-drie-keer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...