GA KNUTSELEN MET DE KIDS

Vroeger gingen mensen niet op vakantie (dus ergens naartoe), maar hadden slechts een aantal weken vrij. Die ze meestal gewoon thuis doorbrachten. Bij mooi weer werd er gefietst, gevoetbald, of naar het plaatselijke zwembad gegaan. Maar bij koud en regenachtig weer moesten ouders en kinderen wat anders bedenken. Veel tijdschriften gaven een ‘vakantieboek’ uit, vol met puzzels, knutseltips, spelletjes, korte verhalen en strips. Maar na een week vervelen had je alle puzzels al vijf keer gemaakt, en de verhalen kende je uit je hoofd.

Dan ging je als kind weleens knutselen, soms helemaal uit jezelf. Want kinderen hadden vroeger geen computerspelletjes of smartphones, en moesten zichzelf maar vermaken. Nu is er niets op tegen om een spelletje op je tablet te spelen, maar er is ook niks mis met een beetje ouderwets knutselen. Omdat de Margriet geen vakantieboek meer uitgeeft, moet je de knutseltjes nu zelf bedenken.

Hulp

Maar er is gelukkig ruimschoots hulp. Zoek je inspiratie? Ga naar YouTube en typ het zoekwoord ‘knutselen’ in, eventueel gevolgd door woorden als ‘kinderen’, ‘kids’ of ‘vakantie’. Dan krijg je volop tips om zelf eens wat te maken, van het welbekende slijm waar kinderen zo gek op zijn, tot spullen van karton en oude limonadeflessen. Niet alleen leuk voor kids, maar ook voor ouders en andere volwassenen.

De tips zijn gratis, meestal zijn de materialen gratis (want afval), en de lol die je eraan beleeft is ook gratis. Je vergeet bovendien dat het buiten regent. Dat is goed voor je humeur. Gratis.

LEES MEER:   Jouw zelfgemaakte spullen zijn geld waard:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/je-zelfgemaakte-design-is-geld-waard/

 

Dit vind je misschien ook leuk...