GEBRUIKTE GORDIJNEN ZIJN OVERAL GOED VOOR

Altijd leuk, een setje nieuwe gordijnen. Daar knapt een kamer van op. Maar gooi de oude gordijnen niet meteen weg. Als de stof nog redelijk is, dan kun je die goed hergebruiken. Het zijn immers behoorlijke lappen textiel, waar je nog heel wat van kunt maken. Hier vijf manieren om oude gordijnen nieuw leven in te blazen:

Dora oude gordijnen 1

  • Als nieuwe gordijnen, niet alleen voor ramen, maar ook voor open kastjes, of om op zolder dozen met spullen aan het zicht te onttrekken. Soms is een stukje inkorten al genoeg. Het is in dat geval wel handig als je een naaimachine hebt.
  • Als kussensloop voor sierkussens. Naai er slopen van en vul ze met een kussen, of met een stuk schuimplastic op maat. Maak desnoods kwastjes op de vier hoeken voor de extra chique. Ook hier is het handig als je een naaimachine hebt.
  • Als bekleding van stoelen. Trek de hergebruikte gordijnstof over de oude en versleten bekleding en zet die onder de zitting vast met spijkertjes of met punaises. Dit kun je ook doen met restjes van nieuwe gordijnen. Zo kun je de bekleding van de stoelen en de rest van het interieur qua stijl en kleur op elkaar afstemmen.
  • Als onuitputtelijk speelmateriaal. Als je kinderen of kleinkinderen hebt, dan is een oude lap nooit weg. De kids bouwen er tenten van, gaan erop picknicken, of dragen ze als mantels bij het spelen. Speelgoed voor niks!
  • Als creatief knutselmateriaal. Het is helemaal niet ouderwets om van lapjes textiel poppen, lampenkappen of collages te maken. Hergebruik van de edelste soort!

gordijnen

Gordijnstof heeft het voordeel dat het stevig en tamelijk slijtvast is. Steviger en slijtvaster dan stoffen voor kleding. Als het gordijn vuil of stoffig is, kun je beter eerst de boel wassen. En als de stof helemaal tot op de draad versleten is, kun je het gordijn altijd nog in de textiel recyclebak doen. Zelfs dan hebben oude gordijnen nut.

LEES MEER:   En met elke oude lap kun je poetsen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-elke-oude-lap-kun-je-poetsen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Beridan schreef:

    Het beste voorbeeld van hergebruik van gordijnen blijft toch wel “The Sound of Music” 😉
    Dat toont echt aan dat het enkel de eigen fantasie is die grenzen zet.