GEWOON DOOR MET ‘EEN BLAUWTJE TEGEN EEN GRAUWTJE’

In oktober 2015 schreven we voor het eerst over een ouderwetse manier om grauwe witte was weer stralend te maken. Een methode die tante Dora in haar jonge jaren nog regelmatig toepaste. Reckitt’s Zakje Blauw in de laatste spoelgang zorgde voor een zweem van blauw, die het grauw overdekte. ‘Een blauwtje tegen een grauwtje’ heette dat toen. Zeker als je de lakens dan in de zon en de wind droogde, dan voelden en roken ze weer als nieuw.

Destijds kregen we een mailtje van de Ouderwetsewinkel in Alkmaar, dat zij dat goeie ouwe Reckitt’s Zakje Blauw daar nog verkochten. Lekker ouderwets, maar veel mensen hechten er nog aan, mede omdat het eerlijke blauwsel geen allergieën veroorzaakt, in tegenstelling tot de chemische optische witmakers in moderne witwasmiddelen.

Goed nieuws

Afgelopen week kregen we weer een mailtje van Bernadette van de Ouderwetsewinkel, met slecht nieuws en met goed nieuws. Het slechte nieuws is, dat Reckitt’s Zakje Blauw niet meer gemaakt wordt, en dus ook niet meer verkocht. De voorraad is op. Het goede nieuws is, dat de Ouderwetsewinkel in Duitsland een fabrikant gevonden heeft, die speciaal voor de winkel in Alkmaar blauwsel wil maken. Zoals gezegd: blauwsel heeft nog steeds veel fans.

Dit is wat Bernadette van de Ouderwetsewinkel ons schreef:

‘Ik ga maar gelijk met de deur in huis vallen. Sinds 2008 wordt Reckitt’s Blue Blauwsel niet meer gemaakt. De laatste jaren heb ik wat ik nog op voorraad had uitgeleverd, en toen was het op. Daarna kregen we tientallen e-mails en telefoontjes of we niet nog ergens blauwsel hadden liggen. Het is niet leuk om nee te verkopen.

Na een lange zoektocht kwamen we uit bij een kleine fabriek in Duitsland die nog speciaal voor ons blauwsel kon maken. Na uitgebreid testen kan ik u mededelen dat ons ‘nieuwe’ blauwsel even goed (of zelfs beter) is dan Reckitt’s Crown Blue!

Ter informatie: een doosje bevat 5 zakjes van 10 gram, en de nieuwe verpakking is ook praktischer in gebruik omdat het zakjes met blauwsel poeder zijn. Geen gedoe met oplossen of raspen van het blokje maar precies te doseren.

Uiteraard is ons blauwsel niet-toxisch, biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Het complete verhaal kunt u hier lezen:

https://www.ouderwetsewinkel.nl/blauwsel.html

Met vriendelijke groet,

Bernadette’

Wij van Dora hebben geen aandeel in de Ouderwetsewinkel en in de blauwselfabriek, maar we vonden het een leuk idee om te melden dat het schijnbaar zo ouderwetse verhaal van het zakje blauwsel in een moderne vorm gewoon doorgaat. Omdat het ouderwetse product heel moderne eigenschappen heeft, bijvoorbeeld dat je er geen allergische reacties van krijgt. Misschien iets om over na te denken?

LEES MEER: Wil je het hele verhaal uit 2015 nog een keer nalezen? Hier is het:

RECKITTS ZAKJE BLAUW

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Greet schreef:

    Wat een leuk nieuwtje, en dat op Blue Monday!