GOEDKOOP DE VOGELS DE WINTER DOOR HELPEN

Nu veel eetbare hapjes soms voor langere tijd onder een dek sneeuw verdwijnen, kunnen de vogels in onze tuin en op onze balkons wel een beetje hulp gebruiken. Dat komt mooi uit, want uitgerekend deze winter liggen er heel veel verschillende soorten wintervoeding in de winkels, meer dan ooit tevoren. Van de klassieke vetbollen en de zaadsilo’s, tot pindakaashuisjes en kokosnoten. De keuze is aan de consument. En aan de vogels.

dora-wintervogels-2

Een nadeel is wel, dat de wintervoeding van vogels flink in de papieren kan lopen. Bij goedkope warenhuizen zijn de pindasnoeren, zaden en bollen vaak wat goedkoper te krijgen dan in de vakhandel. Maar het blijft een prijzige bedoening, zeker als je weinig geld hebt.

Grondstoffen

Gelukkig kun je wintervoer ook zelf maken. Dan betaal je alleen de grondstoffen, en niet de productiekosten van de fabriek. Dat scheelt veel geld. Bovendien is het zelf maken van vogelvoer een leuke en leerzame bezigheid, vooral voor kinderen. En het is niet moeilijk. Op internet staan vele handleidingen voor het maken van vetbollen en mezensnoeren. Ga maar eens zoeken, op deze druilerige zondag.

Een website waar je zeker even moet kijken, is de site van Vogelbescherming Nederland, die uitgebreid en vakkundig ingaat op het bijvoeren van vogels: https://www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/vogels-voeren

dora-wintervogels

Veel plezier en veel succes!

LEES MEER:   Verwen de vogeltjes en profiteer:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/naar-tuin-moestuin/verwen-de-vogeltjes-en-profiteer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Bieke schreef:

    ik maak al jaren zelf voer in de winter van de goedkoopste havermout zak 500 gr. 0.45 en een scheut zonnebloemolie fles 1.29 erdoor, goed doorscheppen. nu doe ik er ook een flinke eetlepel AH 100% pindakaas zonder zout en suiker door. Mussen, mezen, merel, roodborst, kraai, ik heb allerlei soorten vogels in mijn stadstuintje vogelhuis..