GOOI NIET ALLES WEG, BIJ DE GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK

De Nederlanders houden van schoonmaken, schrobben, ramen lappen en opruimen. Er zullen weinig volkeren zijn die een heuse ‘Landelijke Opschoondag’ hebben. De Opschoondag werd afgelopen zaterdag 25 maart gehouden in allerlei wijken in het land. Gelegenheid voor flinke buurtgenoten om grote schoonmaak te houden, zodat hun buurtje er weer spic en span bijligt.

dora-schoonmaken

De behoefte om een grote voorjaarsschoonmaak te houden overvalt ons allemaal een beetje, in deze tijd van het jaar. Matten kloppen, ramen lappen en gordijnen wassen gaan gewoon beter als het voorjaarszonnetje overvloedig schijnt. Het geeft al eeuwen een goed gevoel om de muizenissen van de winter het huis uit te gooien. Een nieuwe, frisse start in het nieuwe jaar.

Rommelmarkten

Als je aan het opruimen slaat, kijk dan meteen of je dingen vindt die nog bruikbaar zijn, en die je eventueel kunt verkopen, ruilen of weggeven. Binnenkort starten ook weer de rommelmarkten in de open lucht, zoals de vele Koningsdagmarkten. Misschien iets voor jou? Je verdient er meestal niet veel aan, maar alle kleine beetjes helpen, en het is al heel wat als je de kraamhuur eruit hebt. De rest is winst. Plus de winst van een leuke dag met elkaar, natuurlijk.

Dora rommelmarkt

Neem eens een grote doos mee van de supermarkt, en doe daar de dingen in die je in eerste instantie wilde weggooien. Je moet eens weten waarvoor andere mensen allemaal geld overhebben. Van gebutste koekblikken tot oude tijdschriften en zelfs lege ballpoints. Maak je rommel te gelde op een rommelmarkt, bij MijnTafel of bij Marktplaats. Of breng het spul naar de ruil- of weggeefwinkel. Maar gooi het niet zomaar weg! Maak van jouw eigen opschoondagen jouw ‘geldverdiendagen’. Of jouw ‘deelmetanderendagen’. Eerst kijken en even nadenken, dan pas weggooien, als het echt niet anders kan.

Dora ruilen

LEES MEER:   Je kunt ook ruilen. Ruilen is booming:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/ruilen-is-booming/

 

Dit vind je misschien ook leuk...