GOOI OUDE HANDDOEKEN NIET WEG: MAAK ER WASHANDJES VAN

Je kunt oude badhanddoeken een tweede leven geven door ze te vermaken tot washandjes. Een doorsnee badhanddoek meet ongeveer 45 x 95 centimeter. Een doorsnee washandje is 15 x 20 centimeter, uitgeklapt dus ongeveer 30 x 20 centimeter. Gebruik de zelfkant langs de beide lange kanten van de handdoek als boord van het washandje. Dan hoef je niet af te hechten.

dora-washand

Uit 95 centimeter badhanddoek kun je drie lappen van 30 x 20 centimeter knippen, zowel links als rechts van de handdoek, samen dus zes lappen. Je hebt dan nog genoeg stof over langs de randen om alles netjes vast te naaien. Leg de lap in de breedte op elkaar en zet de zijkant en de onderkant vast met de naaimachine. Of op de hand, als je ruim in je tijd zit.

Dora handdoek washandjes 001Draai de dubbele lap binnenste buiten, en: voilà, een washandje dat nog jaren mee kan. Zes washandjes in totaal, uiteraard afhankelijk van de slijtage van de handdoek. Als de zelfkanten rafelen en loskomen van de badstof, dan heb je een paar washandjes minder. Maar van die gerafelde lapjes kun je altijd nog poetslappen maken. Zo gemakkelijk kan besparen zijn.

LEES MEER:   Er zijn nog wel meer manieren om een oude handdoek te hergebruiken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/onderhoud-reparatie/een-tweede-leven-voor-je-handdoek/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Adrianne schreef:

    Leuk idee :)! Zo maakte ik van oude hydrofiele luiers wasbare billendoekjes 🙂