HANDIG, DIE GRATIS KARTONNEN DOZEN!

Vrijwel elke supermarkt heeft een bak met lege kartonnen dozen. Die dozen kun je gratis meenemen. Ook de doos van de nieuwe wasmachine is bij de prijs van de wasmachine inbegrepen. Dozen beschermen allerlei spullen, en maken transport gemakkelijker. Ze zijn bovendien handig voor allerlei taken in en rond het huis. We stelden een lijstje voor je samen:

dora-kartonnen-huis

  • Uiteraard kun je spullen opbergen in kartonnen dozen. Maar je kunt veel meer opbergen dan je denkt. Bananendozen met deksels zijn bijvoorbeeld ideale archiefdozen voor het opbergen en stapelen van documenten. Sokken en andere kleine kledingstukken kun je bergen in een kleinere doos, die je vervolgens als een soort lade in je kast schuift. Alles snel bij de hand.
  • Katten en honden zijn dankbare hergebruikers van dozen. Soms hoef je er niets aan te doen, en nemen ze hun kartonnen huisje zelf in bezit. Je kunt er ook een leuk deurtje in snijden, voor gemakkelijker toegang. Een kussentje erin, en je hebt er geen dier meer aan.
  • Grote dozen, zoals die waarin huishoudelijke apparaten worden vervoerd, zijn prachtig speelmateriaal voor kinderen. Let wel op dat het grut zich geen pijn kan doen (bijvoorbeeld aan scherpe nietjes), maar dan verzinnen ze zelf de rest er wel bij. Als de poes een doos als huisje heeft, dan de kinderen ook. Compleet met opgetekend huisnummer en een deurbel. Duizend keer leuker dan een smartphone!
  • Vieze sportschoenen met een kilo zand of klei eraan? Bewaar ze in een platte doos. Dan valt de viezigheid in de doos, die je vervolgens leegt. Schrijf de naam van de sporter op de doos, en je raakt niet in de war.
  • Rib- of golfkarton is een reuze leuk knutselmateriaal, juist omdat het stevig is en uit verschillende laagjes bestaat. Kijk voor ideeën en uitleg op YouTube onder een zoekterm als ‘knutselen karton’ of ‘knutselen golfkarton’.

Dora karton

Kijk eens naar zo’n doos met andere ogen. Creatieve ogen, bijvoorbeeld. De wereld is vol van voorbeelden, hoe je veel geld kunt besparen door op een andere manier naar doodnormale dingen te kijken. Zoals naar een kartonnen doos.

LEES MEER:   Over knutselen gesproken: het wordt kil en stormachtig weer, de komende dagen. Tijd om na te denken over plan B voor het lange paasweekeinde. We geven je een paar tips:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/lekker-bezig-terwijl-het-buiten-giet/

 

Dit vind je misschien ook leuk...