HERGEBRUIK RESTJES KARTON GEWOON ZELF

Het is natuurlijk al heel mooi als je stukken karton bij het oud papier doet en het laat recyclen. Maar je kunt karton ook in het dagelijks huishouden hergebruiken. Het kartonnen achterblad van een kalender, verpakkingsmateriaal, wc-rollen of met karton verstevigde enveloppen: in elk huishouden blijft er hoogwaardig karton over. Doe er wat mee! Hier een aantal suggesties:

Dora karton

  • Gebruik stevig karton om slapper papier te verstevigen. Bijvoorbeeld door foto’s op dun karton te plakken.
  • Oud karton is ideaal knutselmateriaal voor kinderen. Knutsel samen eens wat vaker, zoals pennenhouders van wc-rollen, of een speelkasteel van een oude ribkartonnen doos. Het is creativiteit die niets kost!
  • Als je zaadjes voor je moestuin gaat opkweken: schrijf de naam van de plant op een rechthoekig stuk ribkarton, steek een satéprikker in de ribbels en zet het bord in de bloempot met ontkiemende zaden. Zo vergeet je nooit wat je in welke pot hebt gezaaid.
  • Gebruik kartonnen dozen als opslagbox voor tijdschriften, speelgoed en gereedschappen. Beplak de doos eventueel met een restje inpakpapier, voor de gezelligheid.
  • Leg een dik en stevig stuk karton op de bodem van je boodschappentas. Zo blijven glazen potten en flessen heel, en krijg je een mooie platte tasbodem voor groter draaggemak.
  • Gebruik kartonnen eierdozen als mengbakjes voor verf, of als kweekbakjes voor planten. Eierkartonnetjes, al dan niet op maat geknipt, zijn ook slimme opbergbakjes voor paperclips en elastiekjes: handig op bureau!

Dora doos kat

Enzovoort, enzovoort. Kijk eens met andere ogen naar het afvalkarton in jouw huishouden. Kijk er met een liefdevolle, koesterende blik naar, en denk: waar kan ik jou nog voor gebruiken, braaf stukkie karton? Wedden dat je vriendschap sluit met zo’n zielig kartonnetje, en het een tweede leven geeft?

LEES MEER:   Die gratis kartonnen dozen inde supermarkt zijn maar wat handig:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/handig-die-gratis-kartonnen-dozen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...