HOUD DE KOELKAST ZOVEEL MOGELIJK DICHT

Nog meer energie besparen tijdens een hittegolf? Doe dan de koelkast zo weinig mogelijk open. Dus: als je na het boodschappen doen de etenswaar in de koelkast wil doen, zet dan alles eerst klaar bovenop de koelkast, of op de keukentafel ernaast. Pas als alles klaar staat, dan doe je de koelkast open en zet de spullen er snel in. Daarna de deur weer gauw dicht.

dora-dieren-koelkast

Ook als je een boterham met kaas wil smeren, haal je alles in één keer uit de koelkast, en zet alles in één keer weer terug, als de boterham klaar is. Dus niet tussentijds de ijskast open om de boter terug te zetten, en tien seconden later nog een keer om de kaas op te bergen. Hoe minder de deur van de koelkast opengaat, hoe minder kostelijke kou verloren gaat. Want die kou moet elektrisch gemaakt worden, en dat kost relatief veel energie.

Consequent

Verspil geen energie als het niet nodig is. Houd de koelkast zoveel mogelijk dicht, en open hem ook net wijd genoeg om net bij de inhoud te kunnen. Als je dat consequent doet, bespaar je per keer misschien maar een beetje energie. Maar in de loop van een hete zomer gaat het uiteindelijk om een heleboel geld. Genoeg om op een zwoele avond eens uitgebreid op een terrasje wat lekkers te gaan drinken, bijvoorbeeld.

Dora ijspegels

 

LEES MEER:   Het blijft een slim idee: een voorraadje gewoon kraanwater, koel in de ijskast:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/bewaar-een-voorraadje-koud-water-in-de-koelkast/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Goede tip! Ik doe dit altijd eigenlijk wel, maar sta er soms van te kijken hoe lang mensen de koelkast open doen en houden…