KERST 2016: TIPS EN TRENDS

Nu de bisschop van Mira en zijn veelkleurige knechten weer terugvaren naar Spanje, ligt de focus vanaf nu vooral op Kerst. Om onze lezers op een aangename maar vooral spaarzame kerstviering voor te bereiden, heeft het Tante Dora Onderzoeks Team (TDOT) een bezoek gebracht aan een groot landelijk tuincentrum, om de trends voor Kerstmis 2016 te onderzoeken. En om die trend uiteraard te vertalen naar goedkope varianten daarvan.

dora-kerstmannen

Vorig jaar zag de kerstmode er voordeliger uit dan dit jaar. In 2015 lag de nadruk op accubakken en glazen vazen met kerstballen en lichtjes. Die kon je thuis helemaal zelf maken voor weinig geld. Ook de ruwe boomtakken met lichtjes als kroonluchter boven het kerstdiner waren goed zelf te knutselen. De Kerst van 2016 is minder gemakkelijk zelf te maken, maar er zijn wel degelijk goedkope alternatieven.

Led-lampjes

Aankomende Kerst staat in het teken van de led-lampjes. In speciaalzaken en tuincentra zijn die net wat sjieker en romantischer dan de simpele versies die je bij goedkope warenhuizen als Action kunt kopen. Voor die luxe betaal je flink meer. Maar de goedkope varianten in de goedkope winkels zijn ook prima te gebruiken. Niemand ziet het. Ook de net echte stompkaarsen met vlammetjes van led-licht zijn dit jaar erg hip. En ook die zijn bij de budgetwinkel goedkoper te krijgen dan in de speciaalzaak.

Kransen voor aan de deur zijn weer helemaal terug. Wie ze goedkoop zelf wil creëren, vindt genoeg materiaal tijdens een lange boswandeling. Met wat lint, enige kerstballen hier en daar, en desnoods een snoer led-lampjes kun je aan de keukentafel een hele mooie budget kerstkrans fröbelen. Niemand ziet dat je het ding niet in het tuincentrum of in de speciaalzaak hebt gekocht.

dora-tuincentrum-2

Wat helemaal uit is, zijn de verlichte kerstdorpjes van polystone. Goedkope varianten van de huisjes en accessoires zijn her en der voor luttele euro’s te koop. Daar verdient de speciaalzaak dus niets meer aan, en gooit het op ‘twee halen, één betalen’. De nieuwe trend: silhouetten van huisjes van papier of ruw hout, waar je een simpel theelichtje achter moet zetten. Het licht schijnt door de uitgesneden raampjes. Eigenlijk een heel ouderwetse manier om sfeer te maken, en gemakkelijk met restjes karton en hout zelf te knutselen.

Natuurlijke materialen

Voor de Kerst van 2016 geldt: als je je ogen open houdt voor natuurlijke materialen (bijvoorbeeld tijdens een boswandeling), en als je let op de goedkope alternatieven bij de budget warenhuizen, dan hoeft het kerstfeest ook dit jaar geen cent teveel te kosten. Zuunig, en toch leuk: ziedaar de Kerst van 2016.

dora-tuincentrum-3

LEES MEER:   Houd je bovendien de kerstkaarten in de gaten? Die kun je ook zelf maken, namelijk:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/denk-aan-jouw-kerstkaarten-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...