KNUTSELEN MET KINDEREN

De laatste tijd staan de media bol van de berichten over onze toenemende verslaving aan de smartphone. Zelfs kinderen uit de laagste groepen van de basisschool kunnen de zakcomputer niet meer loslaten. Het urenlange swipen heeft tekenen, knippen en plakken verdrongen. Wat weer leidt tot een slechte motoriek bij kinderen, meldden de media afgelopen week. Waardoor jongeren bijvoorbeeld niet meer goed met een pen op papier kunnen schrijven.

Hoog tijd voor het betere knutselwerk! Om de motoriek te trainen, om de fantasie te prikkelen, om het handschrift te verbeteren, en om de verveling te verdrijven. Maar goed: ook veel volwassenen weten al niet meer hoe je met een stuk papier en een lijmkwast iets leuks kunt maken. Ook de pappa’s en de mamma’s swipen zich het eelt op de wijsvinger. Daarom vandaag: maak een begin met het samen knutselen. Niet alleen omdat het zo goed is voor de grote en kleine vingertjes. Maar ook omdat knutselen een nuttig tijdverdrijf is, dat weinig kost.

Zoet zijn

Hoe kun je voor weinig geld urenlang zoet zijn met plakken en knippen, en andere creativiteiten? Voor de ouders die dat ook niet meer zo goed kunnen, biedt het internet volop mogelijkheden. Ga naar YouTube en typ in de zoekmachine ‘knutselen met kinderen’ in. Je zult zien dat je binnen een miniseconde duizenden suggesties krijgt, van slijm maken en armbanden ontwerpen tot papier vouwen. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag. En om buiten te doen, aan de grote tafel in de tuin, lekker in het voorjaarszonnetje.

Behalve een beetje lijm en wat andere goedkope hulpmiddelen kost knutselen vrijwel niets. Er zijn zelfs karweitjes die je van afval kunt maken. En soms is het eindresultaat nog praktisch bruikbaar ook. Leer (weer) knutselen en bespaar!

LEES MEER:   Als je met een echte pen op papier wilt schrijven, dan is een inktlap wel handig:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/de-inktlap/

Dit vind je misschien ook leuk...