LAAT JE HAAR GRATIS KNIPPEN

Het beeld van de haarmode verandert voortdurend. Tante Dora heeft in haar jonge jaren ook weleens een permanentje laten zetten. Tegenwoordig zien mannen en vrouwen er soms uit alsof ze zo uit hun bed zijn gestapt: haren alle kanten op, het liefst met een artistiek piekje hier en daar. Nonchalance kan er heel hip uitzien. Toch is het bezoek aan de kapper een luxe die vrijwel niemand wil missen.

Wie weinig geld heeft, heeft ook vaak geen geld om eens lekker naar de kapsalon te gaan. Dat is jammer. Een ruig kapsel is weliswaar modern, maar een onverzorgde ragebol met dode punten en een uitgegroeide kleurspoeling wordt meestal in relatie gebracht met ‘armoede’. Je loopt te kijk. Bovendien is het een heel ‘rijk’ gevoel, als je wel goed gekapt bent.

Modellen

Weet dan, dat kappersscholen voortdurend op zoek zijn naar modellen, waarop de leerlingen kunnen oefenen. Zo’n beurt bij de leerling kapper of -kapster kost meestal niets. Ga eens op zoek naar zo’n oefenkapsalon bij jou in de buurt. Zoek op internet via zoektermen als ‘gratis kapper’ of ‘gratis knippen’, gevolgd door de naam van jouw stad of gemeente.

Ook aankomend pedicuren moeten oefenen. Zoek op ‘gratis pedicure’, gevolgd door de naam van jouw woonplaats, en kijk of er zoiets in jouw omgeving bestaat. Koksopleidingen op MBO-niveau hebben gewoonlijk een eigen restaurant, waar koks en kelners in opleiding leren om met echte gasten om te gaan. Meestal zijn de geserveerde maaltijden niet gratis, maar wel heel goedkoop. En de leraar staat achterin het leerrestaurant, om te zien of je wel goed wordt bediend.

Dora kapper

Ga eens op zoek naar opleidingsinstituten in jouw buurt die gratis knipbeurten, pedicure of andere diensten verrichten, die jij vanwege de kosten niet (meer) kunt betalen. Zo kun je je toch een heel mens voelen, zonder bankroet te gaan. Een fijn en troostend idee.

LEES MEER:   Met een kosteloos leuk koppie en een mooie tweedehands blouse zie je er weer tiptop uit:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/hoe-kom-ik-aan-goedkope-kleding/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. liesbet schreef:

    Wij zijn al jaren niet meer naar de kapper geweest : mijn man knipt mijn haar (gewone carré) en ik knip het zijne met een tondeuze. Heel makkelijk en goedkoop…