LEER HEEFT EEN BEETJE LIEFDE NODIG

Tante Dora drukte de neven op hun hart, dat ze regelmatig hun schoenen moesten poetsen. Met goed onderhoud leven schoenen langer, en dat zorgt ervoor dat je niet zo snel nieuwe hoeft te kopen. Dus bespaar je. Maar er zijn ook andere dingen van leer, die met een beetje liefde langer meegaan. Meestal staan we daar niet zo bij stil. Behalve vandaag. Hier zijn vijf leren dingen die met een beetje was of schoenpoets veel langer meegaan:

Dora leer

  • Lederen pantoffels en zogenaamde Zweedse muilen met een leren bovenwerk worden wel eens overgeslagen bij de schoenpoets. Dat is jammer, want ze hebben wel degelijk te lijden, ook binnenshuis. Behandel je sloffen net als je mooiste schoenen, en ze zullen het je danken met een lang leven.
  • Leren riemen kunnen ook lelijk worden, zeker rond de gesp. Heel af en toe een goede poetsbeurt, gewoon met schoensmeer in de passende kleur, zal een riem zeker goed doen.
  • Leren tassen kun je goed houden, door ze met was of een speciaal onderhoudsmiddel te behandelen. Het maakt echt een verschil! Tassen die niet helemaal van leer zijn, maar voorzien zijn van leren hengsels en andere leren details, knappen ook op met een lik was. Let er dan wel op, dat de was niet op de andere materialen komt, want dat geeft vlekken. Neem even de tijd, en bewonder het resultaat.
  • Heb je zo’n duur lederen fietszadel? Vertroetelen, die hap! Af en toe een onderhoudsmiddel doet wonderen. Speciale middelen zijn te verkrijgen in de vakhandel. Wees wel spaarzaam met het spul, anders rijd je met een glimmende broek, in plaats van op een glimmend zadel.
  • Leren stoelen moeten behandeld worden met een speciaal middel, dat het leer soepel houdt en ervoor zorgt dat het niet gaat barsten. De meeste mensen met een gloednieuw leren bankstel weten dat wel. Maar ook een leren bank of stoel uit de kringloop mag je best verwennen. Het is opmerkelijk, hoe goed oud en gebarsten leer herstelt, als je het met liefde behandelt. Voor het tussentijds bijhouden zijn er snelle wisdoekjes, geïmpregneerd met verzorgende bestanddelen.
  • En, oh ja: natuurlijk zijn er ook leren jasjes en leren handschoenen. Dat zij al meer dan vijf leren dingen die je kunt vertroetelen!

Dora schoenen waterdicht klein

Leer is een natuurproduct, dat alleen goed blijft als het gevoed wordt. Er zijn veel producten die dat doen, vaak voor specifieke poets- en onderhoudsklussen. Bij de voordeeldrogisterij hoeven die niet veel te kosten. Voor een paar euro per jaar geef je je kostelijke leren spullen een tweede leven. Je moet er even op letten en het bijhouden, dat is alles. Zo gemakkelijk kan besparen zijn.

LEES MEER:   Niet allen het leren zadel van je fiets moet je onderhouden: de rest ook graag! Het bespaart je geld:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/onderhoud-reparatie/laat-je-fiets-niet-roodroesten-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...