LEKKER BEZIG TERWIJL HET BUITEN GIET

Het blijft de komende tijd wisselvallig weer. Gerede kans, dat je met een huis (of een tent of caravan) vol mensen en kinderen zit, die zich beginnen te vervelen, omdat ze door de regen niet buiten kunnen spelen. Uiteraard kun je een cd’tje opzetten of computerspelletjes spelen. Maar er zijn ook ouderwetse, en daarom dikwijls goedkope, alternatieven. Dingen die je samen kunt doen, en die gezellig, leuk en spaarzaam zijn.

Dora bezig binnen

Hier vier suggesties voor low-budget, binnenshuis vakantievermaak voor het hele gezin:

  • Waar liggen de puzzels (het liefst duizend stukjes of meer!), de kwartetten en de doos met Monopoly? Zo kwamen de neven en nichten van tante Dora een regenachtige vakantie door, dus waarom niet de generatie van nu? Als je niets meer op voorraad hebt liggen, ga dan als de wiedeweerga naar een ruil- of recyclewinkel, en schaf voor een habbekrats (of om niet) het nodige aan.
  • Op internet staan duizenden kleurplaten, ook voor volwassenen. Print die platen uit en ga samen eens een uurtje kleuren, kinderen én volwassenen. Koop bij de goedkope supermarkt voor een paar euro een zak kleurtjes of stiften, als je niet genoeg in huis hebt.

Dora viltstiften

 

  • Ga met z’n allen muffins maken! Of pannenkoekjes. En versier ze met versierspullen, die je tegenwoordig overal en voor weinig geld kunt kopen. Niets is leuker dan je eigen baksel opeten. Of juist niet, omdat je het zonde vindt om zoiets moois op te eten.
  • Maak met z’n allen een grote collage van plaatjes uit tijdschriften. Plaksel, scharen en een groot vel papier is alles wat je nodig hebt. Spreek van tevoren een thema af, zodat je er samen wat van maakt.
  • Maak een hoorspel of een schaduwspel. Beide kun je samen bedenken, plannen, instuderen en opnemen, om later weer af te spelen. Vinden kinderen hartstikke leuk. Eenmaal op gang, weten ze soms van gekkigheid niet meer van ophouden.

Dora puzzelstukjes

Heb je zo al een paar ideetjes opgedaan? Ze kosten niets of bijna niets, ze zijn leuk om te doen, en de resultaten blijven leuk om naar te kijken of te luisteren, ook morgen nog. Doe het samen, houd het leuk, en spreek elkaars creativiteit en saamhorigheid aan. Dat is ook een goed idee als het warm en droog is, en de zon schijnt. Succes!

LEES MEER:   Wees zuinig op alle stukjes karton. Je weet nooit, of je ze op een regenachtige middag nog kunt gebruiken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/een-stukje-karton-is-overal-goed-voor/

 

Dit vind je misschien ook leuk...