LEKKER EN GOEDKOOP WIJNDRINKEN UIT EEN BOX

Tante Dora kent een enigszins chique dame, die graag een glaasje wijn bij haar eten drinkt. Eén glaasje, geen hele fles. Zo ontstond een welbekend dilemma: ik wil wel een glaasje wijn, maar wil niet met een driekwart volle wijnfles blijven zitten. Je kunt de fles weer luchtdicht afsluiten met behulp van de vacuümdop van VacuVin, dan blijft de wijn langer goed. Een andere oplossing is wijn tappen uit een doos. Of eigenlijk uit een plastic zak vol wijn, verpakt in een kartonnen doos, in vaktermen Bag-in-Box (BiB) genoemd.

Is dat eigenlijk wel lekker, zo’n plens wijn uit een doos? De zoon van de chique mevrouw is toevallig lid is van een wijndrinkersclub. Hij had er geen bezwaar tegen. ‘Och mam, dan neem je toch die wijn uit een doos’, was zijn antwoord. ‘Dat is prima wijn, en je kunt het heel lang goed houden. Door dat kraantje komt er geen lucht bij, en wordt de wijn niet zuur. Als je de wijn maar koel houdt, bijvoorbeeld in een koele kelder, of in de koelkast.’

Dus is de chique vriendin aan de wijn in een doos gegaan. Ergens tussen tien en vijftien euro kosten drie liter redelijke tafelwijn meestal. Als ze bij het eten een wijntje wil, loopt de vriendin naar de koelkast en tapt er eentje. Door het vernuftige kraantje komt er geen lucht in de zak. De zak verfrommelt binnen in de doos, naarmate er meer wijn wordt afgetapt.

Visite

‘Maar als er visite komt, dan ga ik niet sjofeltjes uit de koelkast staan tappen’, zegt ze. ‘Dan giet ik de wijn netjes in een kristallen karaf. Net echt. En de wijn smaakt iedereen prima!’

LEES MEER: Het warme seizoen komt er weer aan. Tijd om na te denken over een wijnkoeler, al dan niet zelfgemaakt:

LEKKER KOEL IN EEN ZELF GEKNUTSELDE (WIJN)KOELER

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Greet schreef:

    Rode wijn uit de koelkast, nee liever niet. Maar de rode BiB wijn hoeft ook niet in de koelkast, blijft weken goed in de kast.