LEKKER KLEUREN VOOR BIJNA NIKS

Meestal zijn de schoolvakanties het moeilijkst, als het buiten vreselijk regent of als het zo heet is dat zelfs de mussen niet van hun takje onder het blad komen. Probeer de kids ( en jezelf) dan maar eens zinvol bezig te houden. En als het buiten heet of zelfs tropisch is, kan de lome zomerverveling snel toeslaan. Buiten spelen is niet zo aantrekkelijk, als je elke keer een halve tube sunblock op je lijf moet smeren. Dan is binnen blijven een natuurlijke reactie, zelfs bij kinderen. Maar wat doe je binnen, comfortabel in het briesje van de ventilator?

Je kunt gezelschapspelletjes spelen, bijvoorbeeld. Spelletjes en puzzels die je in de loop van een jaar spotgoedkoop op rommelmarkten hebt gekocht. Maar je kunt je kinderen ook laten kleuren, ook zo’n traditionele zomeractiviteit. Zowel als de regen op de voortent tikt, als wanneer het buiten gewoon niet uit te houden is.

Functie

Natuurlijk kun je kleurboeken kopen voor de jongelui, maar het kan goedkoper. Wie op de functie ‘afbeeldingen’ in de zoekmachine woorden als ‘kleurboek’, ‘kleurplaat’, ‘colouring pages’, colouring pictures’, of ‘Malbilder’ (dat is Duits voor kleurplaat) intypt vindt vanzelf een heleboel plaatjes die kinderen kunnen kleuren. Je hoeft ze alleen te printen, en de binnenpret kan beginnen. Voordeel boven een gewoon kleurboek: je kunt je eigen thema’s kiezen en zo je eigen kleurboek samenstellen.

Het enige dat je verder nog nodig hebt is een doos kleurpotloden of een etui viltstiften. Hang de kleurplaten op in de voortent als ze klaar zijn. En misschien moet jij als volwassene ook eens meekleuren? Dat heb je vast lang niet meer gedaan, en je vindt het vast leuk. Doe eens wat geks: het is vakantie! Bovendien zijn er speciale, enigszins spirituele kleurplaten voor volwassenen: mandala’s. Daar staan er ook een boel van op internet. Ga niet zitten puffen, maar ga aan de slag!

LEES MEER: Verveeld, maar geen zin in een game? Speel weer eens ganzenbord!

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/doe-eens-lekker-ouderwets-met-ganzenbord-en-pimpampet/

Dit vind je misschien ook leuk...