LEUKE, BIJZONDERE KAMERPLANTEN     GRATIS, ALLEEN WAT MOEITE, GEDULD & LIEFDE

avocado met pit gehalveerd

Veel mensen eten tegenwoordig avocado. Vooral als ze rijp zijn ,smaken ze volgens mij erg lekker. Je kunt ze zo in plakjes bij een salade eten, je kunt de halve vrucht vullen met groentes, kleine stukjes vlees of nog lekkerder volgens sommigen vullen met garnalen. Een likje mayonaise erover of cocktail saus en je lunch of het voorgerecht voor je maaltijd kan niet meer stuk. Natuurlijk zijn er nog veel mogelijkheden van deze (sub-)tropische vrucht. Maar we gaan het nu niet over de vrucht hebben, maar over de pit.

Deze kan je namelijk zo na het schoonmaken van de avocado gewoon in een potje in de grond stoppen.

avocado kiemplant met lucifers

Vroeger adviseerde men deze pitten met drie lucifers of tandenstokjes in te prikken en dan op een klein glaasje met water te zetten zodat de onderkant in het water staat.

Dat werkt vaak ook, maar ik stop de pitten gewoon in wat tuinaarde en zorg ervoor dat de grondregelmatig nat geworden worden.

Dan groeit er in de meeste gevallen , een avocado plantje uit.

avocado 1

vele kleine zelfgeteelde avocado-planten

En na een paar jaar groeien die zelf ( als je ze binnenshuis door laat groeien) stevige kamerplanten uit, die zelfs kunnen gaan bloeien.

bloem acocado

En zo krijg je voor niets prachtige planten in je huis ( en het is nog leerzaam voor kinderen en anderen ook).

NEDDIS AVOCADO PLANT

AVOCADO KAMER-BOOM

WAT WIL MEN NU MEER – Ja natuurlijk gratis avocado’s, Maar dat kost met meer geduld en een beetje meer ruimte in huis.

Ps. Avocado planten en zelfs het vruchtvlees bevat de stof persine. Dit is in kleine hoeveelheden voor ons niet schadelijk, trouwens in het vruchtvlees zit bijna geen persine. Maar vooral voor kleine huisdieren ( cavia’s, hamsters, muisjes en vogels) kan dit wel schadelijk zijn.

tekening avocado

Dit vind je misschien ook leuk...