LUXE DECEMBERETEN KOMT VAAK IN LEUKE BAKJES: AFWASSEN EN HERGEBRUIKEN

Sta je al schrap voor het aanstaande Grote Eetfestijn? De supermarkten en speciaalzaken maken het je heel gemakkelijk, met allerlei aanbiedingen, speciaal bedoeld voor de komende feestdagen. Vleesschotels en wild, buitenlandse kaasjes, salades en patés: ze liggen voor je klaar. Het is een overdaad aan eten, waarvan velen niet weten, waar ze het allemaal moeten laten. Logisch dat veel spaarzame mensen hun wenkbrauwen fronsen.

dora-thuisbezorgen-eten

Maar de decembermaand heeft ook voordelen. Bijvoorbeeld dat de voedselproducenten hun producten extra leuk verpakken. Paté komt niet in een plastic bakje, maar in een rustiek schaaltje van echt aardewerk, verfijnde toetjes komen in schattige amuseglaasjes, en confituur in een rustieke weckpot. Veel verpakkingsmateriaal straalt deze maand een romantisch soort nostalgie uit, die ook in de rest van het jaar best aardig is, in de keuken en op de eettafel.

Verleiden

Laat je de komende periode daarom niet alleen door de inhoud van de verpakking verleiden, maar ook door de verpakking zelf. Lekker eten, en daarna het schaaltje afwassen. Als je het slim aanpakt, heb je zo binnen de kortste keren een verzameling rustieke bakjes en schaaltjes in huis, voor niks. Om de rest van het jaar te hergebruiken voor zelfgemaakte toetjes, om er tapas in te presenteren, of er een lekker sausje in op te dienen.

dora-potjes

En als je slim bent, dan ga je de dag na Kerst in de supermarkt kijken. Soms zijn juist die luxe producten en gerechtjes in mooie potjes en schaaltjes afgeprijsd. Zo sla je twee vliegen in één goedkope klap.

LEES MEER:   Eet met stijl, eet lekkerder:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/eet-met-stijl-eet-lekkerder/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ineke schreef:

    Ik vind dit toch een beetje een aparte tip als je zuinig met geld moet doen, want die gerechtjes in die mooie bakjes zijn peperduur. Afgeprijsd kopen heeft dan inderdaad meer zin. Feit is wel dat je met zelf maken en eigen bakjes gewoon goedkoper uit bent. Als je leuke bakjes scoort in de kringloopwinkel (daar moet je dan al eerder in het jaar de tijd voor nemen) en je gerechtjes zelf maakt heb je al die dure fratsen uit de supermarkt niet nodig en ben je ook veel goedkoper uit, zelfs nog goedkoper dan afgeprijsd.

  2. Haantje79 schreef:

    Ja ik denk ook dat kringloop en zelf maken goedkoper is. Maar als je eens gek wilt en kan doen…